Skip to main content
Sin categoría

El PCB presenta el programa Recerca en Societat a la mostra d’activitats del PAE per al curs escolar 2015- 2016

By 30 de junio de 2015septiembre 7th, 2023No Comments

30.06.2015

El Parc Científic de Barcelona va presentar ahir al Cosmocaixa les propostes en l’àmbit de difusió de la ciència per al curs escolar 2015-16 del seu programa Recerca en Societat, en el marc de la Mostra d’activitats i recursos del Programa d’Activitats Escolars 2015/2016 (PAE) del Consell de Coordinació Pedagògica (CCP), que impulsa l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB). La jornada, adreçada al professorat, va tenir com a objectiu posar en contacte els professionals de l’ensenyament amb les institucions que formen part del CCP –una xarxa integrada per 147 entitats de Barcelona– per tal de proporcionar-los una informació més directa de les propostes educatives a la ciutat.

 

Com a membre del Consell de Coordinació Pedagògica, el Parc Científic de Barcelona va donar a conèixer, entre d’altres, activitats com ara ‘Descobreix la recerca!’, ‘Fes recerca! i la Fira ‘Recerca en directe’ emmarcades en el programa Recerca en Societat, una iniciativa que va engegar l’any 2003 amb l’objectiu de millorar la cultura científica dels ciutadans i fomentar vocacions científiques entre els joves. Actualment engloba més de 80 activitats dirigides a la comunitat educativa i al públic en general en què participen prop de 5000 persones cada any.

El Programa d’Activitats Escolars (PAE) s’enquadra al pla de l’ús didàctic de la ciutat amb la finalitat d’esborrar els límits de l’espai escolar i convertir la ciutat en una ‘aula’. El projecte contempla un total de 4.800 activitats que es posaran a l’abast dels centres educatius d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà i superior de la ciutat, i que cobreixen un espectre temàtic molt ampli: música i arts escèniques, cinema, arts plàstiques, participació i cultura solidària, entorn natural i educació ambiental, ciència i tecnologia, educació per a la mobilitat, salut i prevenció de riscos, educació física, accés a la informació, empreses de serveis, mitjans de comunicació, serveis municipals, transport públic i coneixement històric.

L’acte de presentació de la Mostra d’activitats i recursos del PAE per al curs escolar curs 2015-16 va estar presidit pel regidor d’Educació i Universitats, Raimundo Viejo, acompanyat del director de CosmoCaixa Barcelona, Lluís Noguera, i en el seu decurs, els representants de diferents institucions ciutadanes del CCP van mostrar als assistents les activitats i recursos programats de cara al curs 2015-16. Dins del marc d’aquesta presentació van tenir lloc també diferents xerrades i activitats a diferents espais i escenaris del CosmoCaixa.

El regidor d’Educació i Universitats, Raimundo Viejo, en el seu primer acte públic des que va assumir el càrrec, va qualificar les activitats com a “un pilar de la concepció clàssica del sistema educatiu públic”. Segons Viejo: “Les xifres d’activitats són espectaculars.” El regidor insisteix que l’educació és una de les prioritats del nou Govern municipal, que aposta d’una manera ferma per comprendre la ciutat com una ciutat educadora.