Skip to main content
Sin categoría

El PCB i el CRECIM organitzen dos seminaris per millorar la qualitat dels programes de difusió de la ciència

By 5 de mayo de 2016septiembre 7th, 2023No Comments

Durant els mesos de febrer i maig, s’han dut a terme dues sessions de formació sobre divulgació i comunicació científica, coorganitzades pel Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) i el Parc Científic de Barcelona (PCB). Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un projecte finançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) destinat a l’avaluació de l’impacte de les activitats del Programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona.

Sota el títol “Quina ciència comuniquem als estudiants de secundària? Reptes i Propostes”, dues investigadores del CRECIM van realitzar les sessions a l’Openlab del PCB orientades a donar claus de difusió científica en format de tallers experimentals, adreçada als investigadors involucrats en el disseny i posada en escena dels tallers Fes Recerca del PCB.

A la primera sessió, es van presentar els resultats obtinguts de l’avaluació de les activitats de difusió de la ciència del Programa Recerca en Societat del PCB, en particular, dels mateixos tallers Fes Recerca, realitzada per l’equip del CRECIM en col·laboració amb el PCB. La segona, en canvi, va abordar aspectes més pràctics de la didàctica de les ciències i l’educació científica. A cada una de les dues sessions hi van assistir investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya i de la Universitat de Barcelona responsables de realitzar els tallers del cicle Fes Recerca! del Parc Científic de Barcelona.

Aquesta activitat forma part del projecte concedit per FECYT a la convocatòria 2014 que ha tingut per objectiu avaluar el nivell d’impacte dels tallers educatius del Programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona per tal de potenciar-los i definir indicadors i instruments d’avaluació útils per analitzar l’impacte d’accions similars de les institucions destinades a promoure la cultura científica. A més, com a resultat d’aquest projecte s’ha elaborat una guia de recomanacions per a la comunitat científica.