Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona engega el programa Batx2Lab

By 26 de mayo de 2016septiembre 7th, 2023No Comments

El Parc Científic de Barcelona (PCB) acaba d’obrir la convocatòria per participar en la 12a edició de Batx2Lab, el programa de tutories de treballs de recerca per a estudiants de batxillerat. La iniciativa s’emmarca en el projecte Recerca en Societat organitzat per l’àrea de Difusió de la Ciència del PCB, que aplega al voltant de 80 activitats en què participen més de 4.500 persones cada any.

Batx2Lab ofereix a estudiants de primer de batxillerat la possibilitat de dur a terme la part pràctica del seu treball de recerca als laboratoris del PCB tutoritzats per un investigador que, a més, els assessora en el transcurs de l’elaboració del projecte.

El programa conclou amb el lliurament de 3 premis als millors treballs de recerca, els quals participaran en l’edició 2017 de la Fira Recerca en Directe, amb la finalitat que els joves puguin donar a conèixer al públic assistent el projecte d’investigació que han dut a terme. Els instituts d’on provenen els alumnes també gaudiran d’un ajut de material de laboratori per al seu centre.

La 12a edició dE Batx2Lab es va endegar el 25 de maig amb una sessió informativa al PCB a la qual van assistir una setantena de docents i caps d’estudis d’instituts d’arreu de Catalunya. A la trobada es va explicar el funcionament del programa i es van presentar les àrees de recerca dels investigadors que enguany faran de tutors: microbiologia, biofísica, biologia computacional, biomedicina i malalties metabòliques, biologia estructural de proteïnes i complexos d’àcids nucleics, biologia estructural, avaluació per Maldi Imaging, química de pèptids i proteïnes, bioinformàtica clínica, generació de models animals i nanotecnologia.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 6 de juny i la resolució es farà pública al web www.pcb.ub.edu/recercaensocietat