Skip to main content
Sin categoría

Comença la 16a edició de Passa l’estiu al Parc!

By 19 de julio de 2016septiembre 7th, 2023No Comments

Ahir, dilluns 18 de juliol, es va celebrar l’acte de benvinguda de la 16a edició del programa de pràctiques Passa l’estiu al Parc!, adreçat a joves universitaris d’últim curs de grau i màster. L’objectiu d’aquesta iniciativa –que organitza anualment el Parc Científic de Barcelona (PCB)– és apropar l’entorn de la recerca als estudiants de qualsevol universitat del món a través de la seva participació en projectes que es duen a terme en grups, centres de recerca i empreses amb seu al PCB.

article

La durada del programa Passa l’estiu al Parc! és de 2 a 3 mesos, entre juliol i setembre, amb una dedicació mínima de 25 hores setmanals. Les pràctiques es fan a grups de recerca que focalitzen la seva activitat principalment a l’àmbit de la biomedicina i la biotecnologia. Enguany s’han seleccionat 13 candidatures d’entre més de 81 sol·licituds.

L’acte d’obertura del programa va anar a càrrec de Mercè Gómez, responsable de Comunicació del PCB i de Noemí Rubio, tècnica del Servei de Prevenció del PCB. Els estudiants s’incorporaran al grup de recerca Neurobiologia del Desenvolupament i de la Regeneració Cel·lular de la Universitat de Barcelona (UB), a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), a la biotec Aromics i a la Fundació DTI, ubicats al PCB.

article-1

Aquest és el setzè any consecutiu que el Parc Científic de Barcelona (PCB) engega aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del seu programa Recerca en Societat.  A les edicions anteriors han participat més de 380 estudiants i, segons les enquestes de valoració, tant els joves com els tutors es mostren molt satisfets d’aquesta col·laboració, un fet que es confirma per la vinculació posterior que mantenen amb el grup de recerca un cop finalitzat el període de pràctiques.