Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona participa al YoMo amb múltiples propostes

By 28 de febrero de 2017septiembre 7th, 2023No Comments

El Parc Científic de Barcelona (PCB) participa activament a la  primera edició del Youth Mobile Festival (YoMo) que avui obre les seves portes al recinte Montjuïc de Fira Barcelona, en el marc del Mobile World Congress. Durant quatre dies, el YoMo rebrà la visita de uns 20.000 escolars de Catalunya i Espanya, en una enorme exposició de ciència i tecnologia, amb espectacles de teatre en viu, tallers interactius i altres propostes per inspirar a milers de joves i apropar-los a les carreres professionals de l’ecosistema mòbil i STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematic).

article

article2

Visita el nostre álbum de fotos!

YoMo s’emmarca dins del programa mSchools, una iniciativa promoguda per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’’Ajuntament de Barcelona i GSMA per ajudar els alumnes i els docents a integrar les tecnologies mòbils a l’’aula de manera eficaç.

En aquesta 1a edició hi participan més de cent entitats públiques i privades dels àmbits científic i tecnològic, entre les que hi ha el Parc Científic de Barcelona, que serà present amb un estand (#66), des d’on oferirà tot un seguit de propostes singulars i interactives dirigides als escolars i als seus professors perquè experimentin i descobreixin el món científic en primera persona.
• Tallers d’experiments Fes Recerca!

Aquest dilluns 27 de febrer, el Parc Científic de Barcelona oferirà al seu estand un tastet dels tallers que duu a terme setmanalment dins del projecte Fes Recerca! del seu programa Recerca en Societat.

Tres de les activitats estaran dinamitzades per investigadors de l’IRB Barcelona, que té la seva seu al PCB: «Construint proteïnes» (per Macarena Sánchez i Josep Garcia, del Laboratori de Disseny, Sí­ntesi i Estructura de Pèptids i Proteïnes), «Com es fan els medicaments?» (per Salvador Guardiola i Martí Ninot, del mateix laboratori) e «Investiga amb cèl·lules i gens» (per Ignacio Castrillón i Montserrat Romero, del Laboratori de Mitocòndria i Malalties Metabòliques Complexes).

Al estand, Josep Maria Carbó, investigador del Grup de Biologia  del Macròfag de la Universitat de Barcelona al PCB, també conduirà un altre taller: «Transforma bacteris per a l’aterosclerosi».

Durant aquestes activitats, els participants treballaran mà a mà amb els investigadors per dur a terme un experiment integrat en un projecte de recerca concret que es desenvolupa als laboratoris del PCB, i ho faran a partir dels protocols d’experimentació, tècniques, instruments i materials que els cientifics fan servir habitualment.
• Xerrada interactiva sobre Neurociència

El dimarts 28 el neurocientífic Ignasi Sahún, responsable de la Unitat de Fenotipació de la PCB-PRBB Animal Facility Allianceoferirà la xerrada-taller «Neurociències: estudiant el comportament». A través d’explicacions i visualitzacions de vídeos, l’investigador aproparà els participants als fonaments de l’experimentació en neurociència per poder iniciar un debat sobre l’ètica aplicada a la recerca amb animal de laboratori i contextualitzar el que hi ha darrere dels avenços més punters en aquest camp.
• Workshop: Analitza l’ADN i investiga l’autor d’un crim!

Finalment, el dijous 2 de març el Parc Científic de Barcelona organitzarà el workshop: «Analitza l’ADN i investiga l’autor d’un crim!», sobre com influeixen els gens en el desenvolupament d’un comportament antisocial i violent. L’activitat estarà conduïda pels investigadors de l’IRB Barcelona, Sara Cano, del Laboratori de Transportadors d’Aminoàcids i Malaltia, i Ignacio Castrillón, del  Laboratori de Mitocòndria i Malalties Metabòliques Complexes. Els assistents tindran l’oportunitat de fer una extracció de DNA per poder analitzar-lo i determinar, mitjançant l’electroforesi –una tècnica que fan servir els científics d’arreu el món–, qui és el responsable d’un crim d’entre cinc sospitosos.

Amb el suport de:

logo_UCC_web