Skip to main content
Sin categoría

El PCB lliura els premis Batx2Lab als millors treballs de recerca en biomedicina

By 30 de marzo de 2017septiembre 7th, 2023No Comments

Ahir, dimecres 29 de març, es van lliurar els premis als millors treballs de recerca del Batx2Lab, un projecte promogut pel Parc Científic de Barcelona (PCB) en el marc del seu programa ’Recerca en Societat’ La trobada, que va tenir lloc a la sala Dolors Aleu del PCB, va aplegar més de 120 assistents.

 

L’acte va comptar de la presència d’Ignasi Belda, director general del Parc Científic de Barcelona; Muriel Arimon, responsable de Participació Ciutadana i Educació Científica de l’IRB Barcelona; Lluís Farrés, director de Coneixement, Educació i Recerca de la Fundació Catalunya – La Pedrera; Josep M. Fernández, professor de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) i col·laborador de Batx2Lab acompanyats dels estudiants i  tutors que van participar en aquesta edició.

belda

Durant la trobada, els assistents també van gaudir del monòleg científic ‘Genètica i superherois» de la biòloga i divulgadora científica Helena González, membre del grup ’Big Van: científicos sobre ruedas’ que va combinar amb encert humor i ciència, interactuant amb el públic.

helena

Batx2Lab s’emmarca dins del programa de difusió de la ciència ’Recerca en Societat’ del Parc Científic de Barcelona, que ofereix als estudiants de batxillerat la possibilitat de dur a terme la part pràctica del seu treball de recerca en diferents laboratoris del PCB, tutelats per un investigador. El programa, que compta amb el suport de Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)-Ministeri d’Economia i Competitivitat i de l’Ajuntament de Barcelona, conclou cada any amb el lliurament dels premis als guanyadors dels millors treballs, que també seran presents en un estand de la Fira ’Recerca en directe’ del PCB, que enguany es farà a CosmoCaixa Barcelona del 3 al 6 de maig.

Enguany, s’han seleccionat 40 alumnes de les 123 sol·licituds rebudes per participar al Batx2Lab, i els estudiants guardonats en aquesta edició han estat:

• Mark Gutierrez de La Salle Manlleu pel treball «El món bacterià: Estudi comparatiu entre l’acció dels antibiòtics i la dels tractaments naturals sobre els bacteris i de l’aparició de resistències». Tutor del centre: Josep Guardia. Tutora de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC): Anna Crespo.

Mark

• Elisa Lora de l’Institut Jaume Balmes pel treball «Buscant un pèptid que lligui».Tutor del centre: Manel Aula. Tutor de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona): Salvador Guardiola.

Elisa

• Roger Gibert de l’Institut Ernest Lluch pel treball «Nano un univers minúscul». Tutora del centre: Carolina Martínez. Tutor dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB): Jordi Diaz.

Roger

Bojos per la Biomedicina

En el decurs de l’acte també es van lliurar els certificats de participació i el premi al millor treball de recerca dut a terme en el marc programa ’Bojos per la Biomedicina’ (Crazy About Biomedicine), organitzat per l’IRB Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Catalunya–La Pedrera i el suport del PCB.

L’estudiant guardonada va ser Mar Fillat Faidella,de l’Institut Samuel Gili i Gaya pel treball «Polarització neuronal: a les ordres dels microtúbuls. Estudiant les dinàmiques microtubul·lars durant la diferenciació axonal» de l’Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida. Tutora del centre: Carme Morancho Tutor de l’IRB Barcelona: Ricardo Viais.

’Bojos per la Biomedicina’ és un curs d’un any de durada dirigit als estudiants del primer any de batxillerat que desitgin participar en alguns projectes fascinants que s’estan fent actualment en les ciències de la vida. L’any 2016 es van seleccionar 24 estudiants de batxillerat, d’entre més de 200 sol·licituts, que van tenir l’oportunitat d’aprofundir en la teoria i les tècniques científiques en biomedicina, treballant colze a colze amb 12 investigadors doctorals de nacionalitats diverses als laboratoris de l’IRB Barcelona.

 

tots

 

Amb el suport de:

logo_MEIC_FECYT_Web2017    Aj_BCN_D.indd