Skip to main content
Sin categoría

El PCB dóna el tret de sortida al programa Recerca en Societat 2017-2018

By 10 de julio de 2017septiembre 7th, 2023No Comments

10.07.2017

Avui, dilluns 10 de juliol, el Parc Científic de Barcelona (PCB) dóna el tret de sortida a la 17a edició del seu programa Recerca en Societat, amb l’obertura del termini de preinscripció dels tallers experimentals Descobreix la recerca! i Fes recerca!. Enguany, como a novetat, l’assignació de places es farà mitjançant un sorteig entre tots els centres educatius d’acord amb la llista establerta a partir dels números de reserva.

Descobreix la recerca! és un projecte adreçat als estudiants de cicle superior de primària amb activitats dinamitzades per investigadors i monitors perquè els més joves puguin dur a terme experiments seguint el mètode científic i, alhora, ampliar coneixements de manera lúdica sobre conceptes elementals en dues àrees diferenciades: biomedicina i física i química. Els tallers finalitzen amb una visita interactiva pel Parc Científic de Barcelona a fi que els joves puguin conèixer la realitat del dia a dia d’un laboratori.

Fes recerca! és una proposta destinada a la comunitat educativa d’ESO, Batxillerat i cicles formatius que ofereix prop de 50 tallers durant el curs escolar perquè els estudiants puguin veure i viure de primera mà la recerca que es desenvolupa al PCB i la seva relació amb conceptes del seu currículum educatiu. Els tallers estan conduits per investigadors que fan participar als joves en experiments vinculats als seus projectes de recerca, tot seguint el mètode científic i amb tècniques i instrumentació habituals als laboratoris.

Fes recerca! és una proposta destinada a la comunitat educativa d'ESO, Batxillerat i cicles formatius que ofereix prop de 50 tallers durant el curs escolar. (Foto: Parc Científic de Barcelona).

Descobreix la recerca! i Fes recerca! formen part de Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre els joves, i que actualment engloba més de 100 activitats en què participen prop de 5000 persones cada any.

El programa ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP) impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB),  i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat, i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona.

 ▪ El termini de preinscripció finalitza el proper 19 de setembre. Consulta les bases del sorteig al web de Recerca en Societat [+info ]

Amb el suport de:

logo_MEIC_FECYT_Web2017    Aj_BCN_D.indd