Skip to main content
Sin categoría

Tret de sortida a la setzena edició de Passa l’estiu al Parc!

By 10 de julio de 2017septiembre 7th, 2023No Comments

Aquest matí es va celebrar l’acte de benvinguda de la 16a edició del programa de pràctiques Passa l’estiu al Parc!, adreçat a joves universitaris d’últim curs de grau i màster. L’objectiu d’aquesta iniciativa –que organitza anualment el Parc Científic de Barcelona (PCB)– és apropar l’entorn de la recerca als estudiants de qualsevol universitat del món a través de la seva participació en projectes que es duen a terme en grups, centres de recerca i empreses amb seu al PCB.

article2Foto de grup de la 16a edició del programa Passa l’estiu al Parc! aquest matí al Parc Científic de Barcelona.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Mercè Gómez, cap de Comunicació i Relacions Institucionals del PCB, que ha explicat als participants la missió, objectius i activitats que es duen a terme al Parc, així com el funcionament del programa de pràctiques. Tot seguit, Gloria Pladellorens, cap de Qualitat, Seguretat i Medi Ambient, ha informat els assistents de tot allò relacionat amb la seguretat als laboratoris i la gestió de residus.

La durada del Passa l’estiu al Parc! és de 2 a 3 mesos, entre juliol i setembre, amb una dedicació mínima de 25 hores setmanals. Les pràctiques es fan a grups de recerca que focalitzen la seva activitat principalment a l’àmbit de la biomedicina i la biotecnologia. Enguany és el setzè any consecutiu que el Parc Científic de Barcelona promou aquesta iniciativa, i els nou joves seleccionats s’incorporaran al l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), ubicats al PCB.

A les edicions anteriors hi van participat prop de 400 estudiants i se n’han rebut més de 1.100 sol·licituds. Segons les enquestes de valoració del programa, tant els estudiants com els tutors que n’han format part es mostren satisfets d’aquesta col·laboració, fet que es confirma per la vinculació que els joves mantenen amb el grup de recerca amb el qual han treballat un cop finalitzat el període de pràctiques.

El programa Passa l’estiu al Parc! es duu a terme amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)-Ministeri d’Economia i Competitivitat.

articleL’acte de benvinguda ha anat a càrrec de Mercè Gómez, cap de Comunicació i Relacions Institucionals, i Gloria Pladellorens, cap de Qualitat, Seguretat i Medi Ambient del PCB.