El PCB col·labora a l’iFest, la cita de la tecnologia, la ciència, la innovació i la disrupció per als joves

El proper 30 de novembre el Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà la segona edició de l’iFest, una una iniciativa del Catalunya Emprèn en què col·labora el Parc Científic de Barcelona (PCB). Sota el lema ‘The young leaders interaction fest’, la cita vol esdevenir la gran festa de la tecnologia, la ciència, la innovació i la disrupció per aquells que representen el futur de la nostra societat: estudiants de batxillerat, FP, graus universitaris, màsters i doctorat. En aquesta edició s’estima que hi participen més de 6.000 joves que podran impregnar-se de tecnologia, accedir a ponències inspiradores, conèixer de primera mà projectes i idees d’èxit i participar en un taller d’innovació organitzat pel conegut multiemprenedor Xavier Verdaguer.

 

L’iFest vol concienciar als joves i docents que la societat espera les seves aportacions i que poden ser més “sofisticades” del que inicialment ells i elles poden pensar. I que aquesta sofisticació pot venir de la ciència, la innovació, la tecnologia; la disrupció en general. Per altra banda, l’esdeveniment també pretén implicar els futurs líderes de la nostra societat en un moviment de reptes i tecnologies exponencials perquè les apliquin als grans reptes de la humanitat.

L’iFest inclourà enguany: el Meet Inspiration, espai que tornarà a conduir el periodista Lluís Marquina amb una quinzena de ponències curtes i inspiradores sobre les ultimes tendències en ciència i tecnologia de la mà dels seus protagonistes; el Virtual Discovery, una exposició virtual de projectes i idees d’èxit a càrrec de Pangea Reality a la qual s’accedirà mitjançant una app de realitat augmentada i gamificació; el Teachers Workshop, un taller dedicat als professors que acompanyaran els joves (al voltant de 2.000); i el Dream BIG Challenge Imagine, el taller d’innovació disruptiva conduit pel multiemprenedor Xavier Verdaguer que ja es va celebrar en la primera edició de l’iFest, enfocat com una competició per equips de projectes emprenedors.

Endegat l’any 2012 per la Generalitat, a iniciativa del Catalunya Emprèn, l’iFest és un programa que busca fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. La primera edició va aplegar el 20 de desembre de 2016 més de 2.500 joves, 81 centres escolars i 309 docents i tècnics d’emprenedoria al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i la cúpula de Les Arenes.
Inscripcions en grup: http://bit.ly/2zkOshJ  La data límit per a fer la inscripció és el dia 13 de novembre, cada membre de l’equip rebrà un correu electrònic per completar les dades d’acreditació i formalitzar la inscripció: data límit 20 de novembre.

Inscripcions individuals: http://bit.ly/2xCCaPP  La data límit per a fer la inscripció és el dia 13 de novembre.

Leave a Reply