Tret de sortida a la 14a edició del programa BATX2LAB

El Parc Científic de Barcelona (PCB) acaba d’obrir la convocatòria per participar a la 14a edició de BATX2LAB, el programa de tutories de treballs de recerca per a estudiants de batxillerat. La iniciativa s’emmarca dins Recerca en Societat –la proposta del PCB per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar vocacions entre els joves– que ofereix més 100 activitats en què participen al voltant de 5.000 persones cada any.

El Parc Científic de Barcelona ha donat el tret de sortida al BATX2LAB amb la tradicional reunió informativa, que ha aplegat aquesta tarda a la Sala Dolors Aleu  una seixantena de docents i caps d’estudis d’instituts d’arreu de Catalunya. A la trobada s’ha explicat el funcionament del programa i s’han presentat les àrees de recerca dels investigadors que enguany faran de tutors: microbiologia, biofísica, biologia computacional, biomedicina i malalties metabòliques, biologia estructural de proteïnes i complexos d’àcids nucleics, biologia estructural, química de pèptids i proteïnes, generació de models animals i nanotecnologia.

El programa BAT2LAB ofereix a estudiants de primer de batxillerat la possibilitat de fer la part pràctica del seu treball de recerca als laboratoris del PCB tutoritzats per un investigador, i finalitza amb el lliurament de 3 premis als millors projectes. A més a més, els guanyadors seran presents en un estand de la Fira Recerca en Directe –que se celebra anualment a CosmoCaixa Barcelona– juntament amb 11 grups de recerca d’institucions de prestigi de tot Catalunya per donar a conèixer al públic assistent l’estudi que han dut a terme.

BATX2LAB s’emmarca dins de Recerca en Societat, la proposta del Parc Científic de Barcelona per afavorir el diàleg entre la ciutadania i els investigadors i fomentar les vocacions entre els joves, una de les seves línies estratègiques des de l’any 2003. Aquest programa compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio d’Economía, Indústria i Competitivitat, i de l´Ajuntament de Barcelona, i l’any 2016 va ser reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP).

► El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 11 de maig i la resolució es farà pública al web del programa: www.pcb.ub.edu/recercaensocietat

Amb el suport de:

LogoMinisterioBandera-FECYTweb  Aj_BCN_D.indd

Redacció UCCi PCB:
UCCi18web

Leave a Reply