Site icon RECERCA EN SOCIETAT

El Parc Científic de Barcelona inclou la recerca a les Festes de les Corts 2018

El passat dissabte 13 d’octubre, el Parc Científic de Barcelona, com a UCCi i amb el suport de de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, va participar en les Festes de les Corts oferint tallers en obert a tothom al carrer Benavent a partir de les 11.00 h.

 

El Parc Científic de Barcelona, a través del programa Recerca en Societat, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que té com a objectiu fer arribar la ciència viva a tots els públics, vol aprofitar l’oportunitat de participar en les festes de Sants per portar la recerca a peu de carrer, una vegada més, i compartir-la amb la ciutadania mitjançant tallers dinàmics i participatius, afavorint el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar, així també vocacions i interès entre els joves.

Sota el títol “La ciència surt de festa al carrer”, en Carlos Heras, PhD i divulgador científic que participa en el programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona, va realitzar un seguit d’experiments de física i química per a totes les edats on els assistents van poder experimentar de primera mà com la ciència pot ser divertida i amena a la vegada que interessant.

En aquesta edició, ni la pluja va poder aturar les ganes per apropar la recerca per part dels investigadors ni a les desenes de joves que van acudir a la fita.

Els visitants han fet les primeres passes en experiments científics i han descobert que passa quan realitzes una combustió del sucre, com poden obtenir una mostra del seu propi ADN amb material que hi ha per casa o calcular el pH de diferents líquids amb col lombarda.

Aquestes activitats estan en constant evolució i sempre s’inclouen de noves i més sorprenents per tal de despertar l’interès tant dels més menuts com dels més grans.

La Festa Major de Les Corts és una de les celebracions més tradicionals de barri que, amb aquest, en suma ja 212 anys de realització a Barcelona. Aquestes festes tenen ressò perquè executen un programa amb gran quantitat i diversitat d’activitats de conservació i promoció de les tradicions populars catalanes, com ara balls de bastons, sardanes o jornades castelleres a més d’actuacions d’oci per a tots els gustos i edats.

Enguany, l’Associació de Veïns Camp Nou  aposta per la divulgació científica en un programa d’oci on inclou activitats més culturals i didàctiques que en edicions anteriors, donant més protagonisme a les activitats científiques dintre del seu propòsit per a les festes.

Redacció UCCi PCB:

Exit mobile version