Skip to main content
Sin categoría

Coneix els grups de recerca que participaran a la Fira Recerca en Directe d’enguany!

By 16 de noviembre de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

Fruit del procés de votació popular, en el que heu participat més de 500 persones per triar un dels projectes per a la Fira Recerca en Directe 2019, ha resultat seleccionat, amb el 26.94% dels vots, el següent grup de recerca:

 CRISPR i la regeneració d’òrgans

 Pluripotency for organ regeneration. Institut de Bienginyeria de Catalunya (IBEC)
Vols conèixer com apliquem la tècnica de la CRISPR a la recerca de la regeneració d’òrgans?

banner_fira_2019_600x300px

Tanmateix, el dimecres 14 de novembre va tenir lloc la reunió del comitè avaluador que selecciona els altres 11 grups de recerca i entitats que han de participar en la Fira Recerca en Directe 2019 i la resolució ha estat la següent:

  • Insectes, nous ingredients per a l’alimentació FoodIE (Food Innovation &Engineering). Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • ADN, una molècula molt ben empaquetada DNA Topology Lab. Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC)
  • Cèl·lules adiposes, la balança energètica del nostre cos –  Grup de recerca Molecular Metabolism and Disease. Universitat de Barcelona (UB)
  • Bioinformàtica, cap a una medicina a midaBarcelona Biomedical Genomics Laboratory. Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona)
  • Llum i matèria, aplicacions biomèdiques contra el càncer – Plasmon Nano-Optics. ICFO – Institut de Ciències Fotòniques
  • Les drogues i els nostres gens– Grup de recerca en Neurogenètica. Universitat de Barcelona (UB)
  • Trens que leviten, materials superconductors – Superconducting Materials and Large Scale Nanostructures. Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB – CSIC)
  • Als fòssils, la mida és important – Àrea de Preparació i Conservació. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
  • La contaminació atmosfèrica, un problema de salut infantil – Grup de Salut Infantil. Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal)
  • El món subatòmic i els enigmes de l’Univers–  Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)
  • Què investiguem al batxillerat? – Alumnes premiats en el Programa BATX2LAB 2018-2019


Agraïm la participació de totes i tots vosaltres, i donem l’enhorabona als grups de recerca i institucions que traslladaran el seu laboratori a CosmoCaixa, a fi d’oferir-vos l’oportunitat de fer experiments i resoldre enigmes, tot seguint la metodologia científica.

Us esperem a la Fira Recerca en Directe 2019 del 6 al 9 de març perquè conegueu i gaudiu de la recerca que s’està duent a terme actualment a Catalunya de primera mà!

Recordeu que per a les escoles, la Fira Recerca en Directe 2019 es farà a CosmoCaixa els dies 6, 7 i 8 de març amb prèvia reserva. Afanyeu-vos a fer la vostra reserva a través del PAE, ja queden molt poques places!!

El dissabte 9 de març, de 10 h a 14 h, l’entrada és lliure per al públic general i la visita està inclosa amb l’entrada al CosmoCaixa de Barcelona.

HI ESTEU TOTS CONVIDATS!

Amb el suport de:

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web