Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona atorga els premis Exporecerca Jove

By 4 de marzo de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

Del 28 de febrer al 2 de març el YoMo va acollir a La Farga de l’Hospitalet la XX edició d’Exporecerca Jove, una mostra de 120 treballs de recerca fets per persones de 12 a 30 anys. La exposició, organitzada anualment per l’associació MAGMA, té com a objectiu de promoure la recerca entre els joves, potenciar l’intercanvi d’experiències i fomentar la participació en aquesta i altres fires i congressos d’àmbit nacional i internacional. El Parc Científic de Barcelona va lliurar tres premis i un premi accèssit consistents en una estada d’un dia a un laboratori ubicat als seus espais i la possibilitat de participar en un taller del seu programa Recerca en Societat.

 

Els joves guanyadors dels premis atorgats pel Parc Científic de Barcelona van ser:  M. Porta i G. Molero, pel treball«Elaboració d’un complex bioindicador colorimètric per evitar el malbaratament d’aliments a les nostres llars»;  M. Peláez, pel treball «Són els caramels els antibiòtics del S.XXI?; A. Biescas i A. Aribau, pel treball «Microbiologia i esport: estudi de la diversitat de la microbiota dèrmica i dels efectes d’algunes substàncies sobre aquesta». El PCB també va a torgar un premi accèssit concedit a A. Ventosa, pel treball «El càncer, una cosa de nens. La leucèmia limfoblàstica aguda«.

Exporecerca Jove és una fira d’estands oberta al públic, on els participants presenten els resultats de la seva recerca mitjançant pòsters, gràfics, mitjans multimèdia, muntatges, maquetes, instrumental emprat, etc. La mostra està impulsada i organitzada per MAGMA, Associació per a Promoure la Recerca Jove, una entitat juvenil catalana sense ànim de lucre d’àmbit estatal i amb seu a Barcelona que està integrada dins de MILSET, federació internacional que promou la recerca entre els joves.

MAGMA va iniciar l’aventura d’Exporecerca Jove al maig de l’any 2000. Les dinou edicions que precedeixen aquest esdeveniment són la prova de l’èxit i l’arrelament d’aquesta iniciativa. Un jurat acreditat procedent de diversos àmbits acadèmics i professionals avalua els treballs presentats i el darrer dia  lliura els premis, consistents bàsicament en la participació dels seus autors en altres certàmens de caire internacional.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web