Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona treu la ciència al carrer a les Festes de Sants 2019

By 2 de septiembre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

El passat dijous 29 d’agost, sota el títol “La ciència surt de festa al carrer”,  el Parc Científic de Barcelona va participar en les Festes de Sants. L’investigador i divulgador Carlos Heras va dur a terme, al carrer Alcolea de Baix, un seguit d’experiments de física i química per a totes les edats on els assistents van poder experimentar de primera mà com la ciència pot ser divertida i amena alhora que interessant.

Aquesta activitat es desenvolupa dintre del programa «Recerca en Societat» del Parc Científic de Barcelona, que rep el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB).

 

sants 2019

Més d’una cinquantena de visitants van fer les seves primeres passes en experiments científics i van poder analitzar l’acidesa de diverses substàncies mitjançant medis naturals; com poden obtenir una mostra del seu propi ADN amb material que hi ha per casa; o que hi ha darrere de la combustió del sucre, entre altres assajos.

Cheras.jpg

La Festa Major de Sants és una de les celebracions més importants d’aquest districte de Barcelona. Les primeres notícies en què es té constància de la Festa Major de Sants per Sant Bartomeu són de mitjans del segle XIX però no fora fins  al 1943 que, oficialment, s’inaugurà el concurs de guarnit dels carrers. A més del guarnit, aquestes festes tenen ressò perquè executen un programa amb gran quantitat d’activitats de conservació i promoció de les tradicions populars catalanes, com ara balls de bastons, sardanes o jornades castelleres a més d’actuacions d’oci per a tots els gustos i edats.

El carrer Alcolea de Baix, on el Parc Científic de Barcelona va dur a terme aquesta activitat, ha quedat en segona posició en el concurs de guarnit. Un any més, la Comissió de Festes d’aquest carrer aposta per la divulgació científica en un programa d’oci on inclou activitats més culturals i didàctiques que en edicions anteriors, donant més rellevància a les activitats científiques dintre del seu propòsit per a les festes.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web

Aj_BCN_D.indd