Skip to main content
Sin categoría

Nit Europea de la Recerca al Parc Científic de Barcelona

By 26 de septiembre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

El Parc Científic de Barcelona el dia 27 de setembre, participarà a la Nit Europea de la Recerca, projecte dins del programa H2020 de la Comissió Europea. Coincidint amb l’últim divendres del mes de setembre, més de 300 ciutats europees celebren la seva Nit. L’objectiu principal és poder acostar la Recerca  i els Investigadors a la societat en general. D’alguna manera es vol trencar els estereotips dels investigadors, així com promocionar la recerca dins dels més joves per tal de fomentar les vocacions científiques.

La Nit Europea de la Recerca a Catalunya

El projecte #EuNightCat té com a objectiu acostar la European Researchers’ Night a arreu de les comarques de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Aquest projecte està liderat per la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i ISGlobal. Hi col·labora l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

Nit-recerca-661x423

El Parc Científic de Barcelona ofereix fins a cinc visites guiades a les seves instal·lacions a centres educatius durant el matí del divendres 27 de setembre per mostrar un dels ecosistemes referent a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida.

Cada visita tindrà una capacitat màxima de 30 assistents per torn.
Els horaris de visites que es realitzaran són:

– 9h
– 10h
– 11h
– 12h
– 13h

L’alumnat assistent  a aquestes visites podrà veure com treballen les més de 2.700 persones que hi ha en les més de 100 entitats ubicades al PCB.

A més, els assistents també podran veure l’exposició «Dones que van canviar el món», on es destaquen dones que han marcat l’avenç de la ciència al llarg de la història.