L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) renoven un any més el seu suport al Programa Recerca en Societat

IMG_20200122_104607

El Parc Científic de Barcelona estableix en els seus estatuts la importància de disenyar un projecte de promoció de la cultura científica per a transferir a la societat tot el coneixment que desenvolupa el seu entorn. En aquest context neix l’any 2003 Recerca en Societat, un projecte pioner en l’Estat espanyol per a comunicar ‘ciència viva’ fomentar vocacions entre el jovent i afavorir el dialeg entre els investigadors i la ciutadania.

L’Ajuntament de Barcelona ha recolçat un any més el Programa Recerca en Societat a través de les subencions que atorga per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat.

El Parc Científic de Barcelona un any més és membre acreditat de la Xarxa d’Unitats Científiques i de la Innovació per les activitats de comunicació de resultats d’l+D+i, així com la tasca de divulgació científica a través del programa Recerca en Societat.

Les Unitats de Cultura Científica i de la Innovació de la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT) són els principals agents en la difusió i divulgació de la ciència i la innovació a la societat i constitueixen un servei clau per a millorar i incrementar la formació, la cultura i els coneixements científics a la ciutadania.

El programa de Recerca en Societat és l’impulsor d’aquesta unitat a través de les més de 100 activitats que dur a terme des de fa més de 19 anys. L’objectiu principal del programa és fer arribar la ciència viva a tots els públics a través d’un diàleg obert i participatiu entre ciutadania i investigadors i fomentar vocacions científiques entre el jovent.

El programa Recerca en Societat desenvolupa més de 100 activitats adreçades a diferents públics de totes les edats en què participen més de 6.000 persones cada any i permet donar a conèixer la recerca que s’està fent avui dia arreu de Catalunya.

Durant 2019 el PCB va superat el nombre d’assistència en moltes de les seves activitats com la Fira Recerca en Directe on van participar 11 grups de recerca de reu de Catalunya que van traslladar el seu laboratori i va ser visitada per més de 1700 persones.

El PCB també contribueix a la cultura científica ciutadana disseminant els avanços científics i tecnològics als mitjans de comunicació d’algunes de les més de 100 entitats que estan ubicades en ell.

Leave a Reply