Skip to main content
Sin categoría

La FECYT renova el seu suport a la UCC+i del Parc Científic de Barcelona

By 30 de junio de 2020septiembre 7th, 2023No Comments

Un cop estudiada la sol·licitud de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Parc Científic de Barcelona, la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT) ha resolt concedir-li un ajut, de fins a 28.000 €, per a la realització de les activitats proposades per la Plataforma de Difusió de la Recerca del Parc. Aquest suport financer reforça el desenvolupament dels projectes de divulgació científica del PCB i, alhora, representa un reconeixement a l’aposta ferma de l’entitat per promoure accions que potenciïn la dimensió social de la ciència.

Aquest ajut de la FECYT està destinat a les activitats que duu a terme el PCB en el marc del seu programa Recerca en Societat, que aplega més de 100 propostes de divulgació científica adreçades a diferents públics de totes les edats, i en què participen prop de 5.000 persones anualment. Entre aquestes iniciatives destaquen:

–  La Fira Recerca en Directe que proposa a la ciutadania endinsar-se en alguns dels projectes científics més punters en un format innovador:  de la mà del mateix personal investigador que els desenvolupa, que trasllada a l’exposició part del seu laboratori  i instrumentació científica per interactuar amb el públic assistent.

–  Tallers vivencials que ofereixen a estudiants de primària, secundària i cicles formatius l’oportunitat de participar en les etapes experimentals d’un projecte real de recerca amb els científics i científiques que el duen a terme.

– Batx2Lab que permet a alumnes de batxillerat fer la part experimental del treball de recerca (TR) als laboratoris del Parc tutoritzats per un investigador, que els assessora també en la seva elaboració. El programa conclou amb el lliurament de 3 premis als millors TR.

El Parc Científic de Barcelona estableix en els seus estatuts la importància de dissenyar un projecte de promoció de la cultura científica per transferir a la societat tot el coneixement que es desenvolupa al seu entorn. En aquest context neix l’any 2003 Recerca en Societat, un projecte pioner a l’Estat espanyol per comunicar ‘ciència viva’, fomentar vocacions entre el jovent i afavorir el dialogo entre el personal investigador i la ciutadania.

Gràcies a la labor del programa Recerca en Societat, el Parc Científic de Barcelona, forma part de la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (Red UCC+i) de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació. Les UCC+i són un dels principals agents en la difusió i divulgació de la ciència i la innovació a Espanya i constitueixen un servei clau per millorar i incrementar la formació, la cultura i els coneixements científics de la ciutadania.

» Notícia relacionada [+]