Skip to main content
Sin categoría

El programa Reimagina la ciència: Assajos clínics, Investigació i Medicaments ja té finalistes

By 20 de enero de 2021septiembre 7th, 2023No Comments

El programa Reimagina la ciència promogut per Novartis Farmacéutica, Big Van Ciencia i el Parc Científic de Barcelona, ja té els 15 finalistes que participaran en la final del concurs que tindrà lloc el dia 27 de gener.

Reimagina la ciència ha estat un programa de formació per a professorat per centres docents, d’arreu de Catalunya, sobre els assajos clínics, la investigació i els actors i factors que intervenen fins que d’un medicament arriba als pacients.

L’objectiu de Reimagina la Ciència ha estat que el professorat implantes els coneixements adquirits durant la seva formació a l’aula, i que l’alumnat participes en el concurs, fent arribar a través de vídeo, aquests coneixements a través d’una representació artística. Per aquest motiu, també s’ha facilitat durant la formació el coneixement d’eines eLearning i arts escèniques per tal de que el professorat i l’alumnat treballessin conjuntament l’objectiu del concurs.

El jurat, compost per professionals en recerca clínica de Novartis Farmacéutica, membres del món de la comunicació i de les arts escèniques, no ha tingut gens fàcil la selecció dels 15 finalistes dels 82 vídeos rebuts en els que han participat més de 300 alumnes, i ha valorat aspectes com el contingut dels vídeos rebuts, la claredat del missatge, l’exposició de l’alumnat i el carisma dels participants.

Els finalistes gaudiran de l’espectacle de Big Van Ciencia que s’emetrà per streaming des de l’Auditori Antoni Caparrós del Parc Científic de Barcelona, i durant l’espectacle és proclamaran els 5 vídeos guanyadors.

Els quinze vídeos seleccionats han estat:

Ins. Torrent de les Bruixes: Te daremos

Ins. Front Marítim: L’Anec clínic

Escola Santa Teresa de Jesús: Ensayando respuestas clínicas

Ins. Sant Andreu de Nou Barris: Epilèpsia

Col·legi Sagrada Família: Assajos clínics

Escola Projecte: Una breu historia sobre els assajos clínics

Escola Arrels: El naixement d’un fàrmac

IES. Olordà: Efecto placebo

Col·legi Sant Gabriel Viladecans: La solución

Escola Pia de Granollers: Ensayando respuestas clíniques

Escola Pia de Granollers:  Com va arribar l’Èbola a Espanya i com va ser l’assaig clínic?

Escola Pia de Granollers: La màgia de la medicina

Ins. Olordà: Reclutació de l’estudi

Centre Nou Patufet: «Desenvolupament clínic per la comercialització d’un medicament»

Escola Ginebró: Les Fases dels Assajos clínics