Skip to main content
Sin categoría

Reimagina la Ciència ja té els finalistes que competiran per el premi a la Gala Final el Dia Internacional de l’Educació

By 11 de enero de 2022septiembre 7th, 2023No Comments

Ahir el jurat de Reimagina la Ciència: Assajos clínics, investigació i medicaments va anunciar els 9 vídeos finalistes, d’entre els 61 vídeos rebuts, que competiran per guanyar aquesta segona edició, en què han participat més de 1750 alumnes de 52 escoles de secundària d’arreu de Catalunya. El programa impulsat per Novartis, amb la col·laboració de Big Van Ciencia i el Parc Científic de Barcelona -amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació-, vol apropar la recerca clínica tant a l’alumnat com al professorat de l’ESO i Batxillerat per reflexionar junts, i a través de nous formats, sobre la importància, desenvolupament, i els factors i actors que hi intervenen.

La segona edició de Reimagina la Ciencia – que va arrancar el passat mes d’octubre amb 6 sessions presencials i una online d’espectacles de monòlegs científics a l’Auditori del Parc Científic de Barcelona per inspirar als més joves en les seves propostes -es van presentar 61 vídeos elaborats per 285 alumnes de 14 centres educatius. Els vídeos, tots amb contingut científic, es van presentar en diferents formats -monòlegs, cançons, sketches teatralitzats i  flaix-movies, etc- seguint un procés divertit i pedagògic.

El jurat ha valorat, entre d’altres, aspectes com el contingut científic i tecnològic, la claredat, la connexió amb l’audiència, el carisma dels intèrprets, l’exposició i l’originalitat. Finalment, els 9 vídeos seleccionats han estat elaborats per l’alumnat dels següents centres:

• “La història d’una vacuna” – Col·legi Claret  (Barcelona).
• “No soc llegenda, soc vacuna” –  Col·legi Sagrada Família (Gavà).
• “L’apocalipsi” – Escola Projecte (Barcelona).
• “L’assaig clínic no va funcionar” – Escola Sant Jaume FPE (Hospitalet de Llobregat).
• Breu història dels assajos clínics” – IES Caterina Albert (Barcelona).
 “Aplicant coneixements!” – IES La Sedeta (Barcelona).
• “La història d’un fàrmac” – Institut Celestí Bellera (Granollers).
• “La dieta mediterrània” – Institut Marina (La Llagosta).
• “Assajos clínics” – Liceo Egara (Terrassa).

La Gala final de la segona edició de Reimagina la Ciència tindrà lloc el dia 24 de gener a l’Auditori el Parc Científic de Barcelona, coincidint amb el Dia Internacional de l’Educació, on assistirà l’alumnat i professorat dels vídeos finalistes i estarà obert a la visualització via streaming per a tots els centres educatius de Catalunya.

L’esdeveniment estarà amenitzat per la doctora en Biomedicina Helena González, cofundadora de Big Van Ciencia i coordinadora de continguts educatius. El jurat, integrat per membres de l’organització i experts de l’àmbit científic, educatiu i divulgatiu, proclamaran el vídeo guanyador que obtindrà com a premi un llibre de Big Van Ciencia per a cada participant i una visita guiada per les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona.

» Notícia relacionada [+]