Skip to main content
Sin categoría

L’exposició “Las Caras de la Meningitis” al Parc Científic de Barcelona!

By 3 de febrero de 2022septiembre 7th, 2023No Comments

Des del dia 7 al 25 de febrer, tota la Comunitat PCB podrà visitar al passadís de Torres l’exposició Las Caras de la Meningitis, una iniciativa de la biotecnològica New Born Solutions en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra la Meningitis (AEM), a la que s’uneix el Parc Científic de Barcelona a través del programa Recerca en Societat.

Aquesta exposició planteja, a través de testimonis, com les seqüeles que deixa als afectats són per a tota la vida. Aquestes seqüeles generen molts costos: personals físics i psicològics, econòmics, socials, etc.

La incidència de la meningitis és baixa, el nombre de casos són pocs anualment, però les seqüeles són permanents, per a tota la vida. Per això l’acumulació any rere any de persones afectades té una repercussió molt forta en el conjunt de la societat. És per aquest motiu que és molt rellevant quantificar quanta gent està afectada per la meningitis a Espanya i trobar una solució que permeti mesurar-ho.

New Born Solutions, en col·laboració amb el programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona, ha creat una activitat per alumnes, d’ESO i Batxillerat, que participaran els dies 10, 17 i 24 de febrer que permetrà visitar l’exposició, conèixer el dispositiu mèdic que han creat de detecció i monitorització no-invasiu, i dur a terme un Challenger on els participants alumnes demostraran la seva habilitat de resolució de problemes, implicant-se, donat que la franja d’edat dels participants on la incidència de la meningitis és alta, prendran consciència de l’impacte que té la meningitis a la societat i, per extensió, d’altres malalties minoritàries i la importància de la vacunació i de les innovacions tecnològiques en salut poden donar solució a problemes reals.

Us convidem a visitar-la!