Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona atorga els premis Exporecerca Jove XXIII

By 16 de marzo de 2022septiembre 7th, 2023No Comments

Del 9 al 12 de març la URL- La Salle va acollir XXIII edició de l’Exporecerca Jove, una mostra de treballs d’investigació realitzats per joves d’entre 12 i 18 anys. L’exposició, organitzada anualment per l’associació MAGMA, té com a objectiu promoure la investigació entre el jovent, potenciar l’intercanvi d’experiències i fomentar la participació en aquesta i altres fires i congressos d’àmbit nacional i internacional. El Parc Científic de Barcelona va lliurar tres premis i un accèssit, consistents en una estada al parc per poder visitar algun laboratori de recerca  amb la participació dels guardonats en els tallers Fes Recerca! del programa Recerca en Societat.

Els joves guardonats dels premis atorgats pel Parc Científic de Barcelona han estat: Mar Carol, de l’Institut Vilanova del Vallès, pel seu treball “Bacteris superresistents. És la llum ultraviolada realment una aliada?”; Laia Uyà, de l’escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell pel treball, “Avaluació i comparació de l’efectivitat i seguretat del trasplantament de microbiota fecal, antiinflamatoris i biològics per al tractament de la malaltia inflamatòria intestinal”; i, per últim, Roc Gumà, de l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada pel treball “Estudi de la sobreexpressió del factor de Splicing SRRM4 i la seva relació amb l’esquizofrènia i altres malalties neuropsiquiàtriques”.

El PCB també va atorgar un premi accèssit a Paula Martínez, Helena Gimeno del Valle Berta Beteta del Col·legi Santa Maria de Vila-real pel treball “Leishmaniosis”.

Exporecerca Jove és una fira d’estands oberta al públic, on els participants presenten els resultats de la seva investigació mitjançant pòsters, gràfics i mitjans multimèdia, muntatge, maquetes, instrumental, etc. La mostra està impulsada i organitzada per MAGMA, Associació per a Promoure la Recerca Jove, una entitat juvenil catalana sense ànim de lucre d’àmbit estatal i amb seu a Barcelona i està integrada dintre de MILSET, federació internacional que promou la investigació entre el jovent.

Totes les edicions de l’Exporecerca Jove de MAGMA han estat una prova d’èxit i arrelament de la iniciativa. Un jurat acreditat procedent de diversos àmbits acadèmics i professionals avalua els treballs presentats i l’últim dia lliura els premis, consistents bàsicament en la participació dels seus autors en altres esdeveniments de caràcter internacional.