Dream Big Novartis.jpg

Amb l’objectiu d’implicar el joves en la trobada de solucions disruptives a grans desafiaments del desenvolupament clínic de fàrmacs, Novartis i el Parc Científic de Barcelona llancen tres reptes a la propera edició de l’Imagine Express 2020. Aquesta competició per promoure el talent jove i innovador, impulsada per l’Imagine Creativity Center, es durà a terme durant un viatge en tren de tres dies entre Barcelona i Paris, i finalitzarà al 4YFN del Mobile World Congress.

 

Novartis i el Parc Científic de Barcelona llancen tres reptes al viatge d’innovació Imagine Express 2020, l’objectiu dels quals és escurçar el temps i els costos dels assaigs clínics per al desenvolupament del fàrmacs i aconseguir així, que la innovació arribi abans als pacients.

L’Imagine Express 2020 –una iniciativa d’Imagine Creativity Center– és una competició per promoure el talent jove i innovador que es duu a terme durant un viatge en tren de tres dies entre Barcelona i Paris, finalitzant al 4YFN del Mobile World Congress. Els participants, anomenats dreamers, han de desenvolupar en equips de tres integrants un projecte innovador basat en diferents tecnologies, com ara la intel·ligència artificial o el blockchain, per donar resposta a un dels desafiaments estratègics seleccionats.

Seguint el mètode Lombard basat en Design Doing, propi d’Imagine, els equips rebran mentoring d’experts en innovació i estaran acompanyats durant tot el viatge per mentors de Novartis experts en desenvolupament clínic i mentors del Parc Científic de Barcelona experts en comercialització i màrqueting per assegurar l’èxit dels projectes. Les idees seran presentades davant d’un jurat a París i els millors resultats es presentaran al final del trajecte davant d’inversors en el marc del 4FYN-Mobile World Congress a Barcelona, que enguany tindrà lloc del 21 al 25 de febrer.

Solucions innovadores per als grans desafiaments dels assaigs clínics

Un assaig clínic pot arribar a durar més de 10 anys i hi intervenen voluntaris, pacients, hospitals i empreses farmacèutiques. Els tres reptes proposats per Novartis i Parc Científic de Barcelona pretenen trobar solucions innovadores que permetin escurçar el temps dels assaigs clínics reduint-ne els costos tot optimitzant els processos: el reclutament de voluntaris i pacients, la gestió dels procediments duts a terme als hospitals i la pròpia gestió dels resultats per part de les empreses farmacèutiques.

“Una de les línies estratègiques del Parc Científic de Barcelona és el foment de les vocacions STEM (de l’anglès, ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Al nostre programa Recerca en Societat organitzem més de 100 activitats anuals en què participen prop de 6.000 estudiants. Projectes com l’Imagine Express 2020, en què col·laborem amb Novartis, ens permeten impulsar també l’emprenedoria i la innovació disruptiva en salut entre els joves, que considerem clau per fer créixer el sector ”, explica Maria Terrades, directora general del Parc.

Dream Big Novartis al Parc Científic de Barcelona

La selecció d’alguns dels candidats que viatjaran en el tren començarà unes setmanes abans, al Dream Big Novartis, el 24 de gener al Parc Científic de Barcelona. El Dream BIG Novartis és una competició d’innovació disruptiva, també liderada per Imagine, en la qual durant 3 hores es generaran centenars de solucions als 3 reptes plantejats per escurçar el temps de desenvolupament clínic dels fàrmacs. La convocatòria és oberta, amb l’objectiu de trobar-hi equips de 3 persones amb perfils multidisciplinaris, com enginyers informàtics (developers), innovadors (creative mind), economistes de l’àmbit de l’administració d’empreses (business profile), emprenedors i estudiants universitaris, entre d’altres. Vídeo

Al final de la sessió, un comité d’experts integrat per personal de Novartis, emprenedors i investigadors del PCB i l’equip d’Imagine, seleccionarà les millors idees i l’equip guanyador composat per tres persones, els dreamers per la salut, pujaran al Imagine Express 2020

► Més informació per participar en el Dream BIG Novartis en aquest enllaç [+]