L’aplicació de realitat aumentada per fer experiments de laboratori

Descarregant-vos aquesta aplicació podreu fer de científics i apropar-vos a un projecte de recerca real sobre la diabetis tipus II i l’obestitat. Henrietta, la nostre investigadora, us guiarà pas a pas en el taller experimental “Investiga amb cèl·lules i gens”, del cicle “Fes Recerca” perquè us endinseu en el món de la investigació.

Per tal de poder realitzar l’experiment, heu de descarregar i imprimir les cartes de realitat augmentada.

Cada carta és un instrument de laboratori o component necessari per dur a terme els experiments.

 Si ja hi has provat l’aplicació… Digues la teva!

Us presentem a l’Henrietta

henrietta

La meva mare treballa investigant càncer amb una línia de cèl·lules humanes anomenada HeLa. Sabeu d’on provenen aquestes cèl·lules? Doncs provenen del tumor d’una noia afro-estadounidense que va morir el 1951 de càncer i els investigadors van mantenir les seves cèl·lules, que van resultar immortals, per a estudis científics. Aquestes cèl·lules, que han estat creixent i multiplicant-se des d’aleshores, han permès desenvolupar incomptables tractaments mèdics, com ara la vacuna de la pòlio ! I són les mateixes que fem servir al meu laboratori per a fer els experiments reals d’aquest projecte de recerca!

Així que la meva mare em va voler posar el seu nom com a homenatge a aquesta dóna que va aportar tant a la humanitat des de l’absolut anonimat.