Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona se suma a la Nit Europea de la Recerca

By 27 de septiembre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

Més de 130 estudiants de cinc centres educatius s’han apropat avui al Parc Científic de Barcelona per participar en el Matí de la Recerca 2019, una iniciativa desenvolupada en el marc de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya (EuNightCat) que enguany s’ha estès, tot oferint un seguit d’activitats durant els dies 27 i 28 de setembre. La Nit Europea de la Recerca és un projecte promogut per la Comissió Europea –dins del programa Marie Skłodowska-Curie del Programa Horitzó 2020,– amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania, trencar els estereotips dels investigadors, i fomentar vocacions entre els joves. Coincidint amb l’últim divendres del mes de setembre, prop de 300 ciutats europees celebren la seva Nit.

SC

En el marc del Matí de la Recerca 2019 –una iniciativa que forma part de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya (#EuNightCat)– més 130 estudiantes de cinc centres educatius han pogut conèixer de primera mà les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona, un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida, on hi treballen més de 2.700 professionals de les més de 100 entitats hi ubicades.

A més de participar en aquestes visites guiades, en un ambient amè i distès, alumnes i tutors també han visitat l’exposició “Dones que van canviar el món”, que mostra la trajectòria de diverses investigadores cèlebres que han aconseguit grans fites per a la humanitat gràcies a la ciència i la tecnologia.

visita

El Matí de la Recerca ha estat coordinat per l’Àrea de Difusió de la Ciència del PCB dins el programa Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre els joves. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 5000 persones cada any.

Aquest programa ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CIP) impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona.

La Nit Europea de la Recerca a Catalunya

La Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night) és un esdeveniment organitzat des de l’any 2005 per la Comissió Europea –dins dins del programa Marie Skłodowska-Curie de l’Horizon 2020– en col·laboració amb una àmplia gama d’institucions públiques i privades. Cada any té lloc simultàniament en 300 ciutats de 30 països europeus l’últim divendres del mes de setembre. El seu objectiu és acostar els investigadors i investigadores al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació d’una manera amena i participativa.

La Nit Europea de la Recerca a Catalunya (EuNightCat) té com a objectiu expandir l’European Researchers’ Night arreu de les comarques de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Aquest projecte està liderat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida i ISGlobal. Cada any s’hi programen un seguit d’activitats de divulgació científica eminentment lúdiques des del divendres 27 al matí fins a la mitja nit, i també el dissabte 28 al matí.