Skip to main content

RESSÒ es va iniciar el 2002 i reflecteix el compromís del Parc Científic de Barcelona amb el foment de la cultura de la sostenibilitat impulsant l’ODS 4 ’Educació de Qualitat.

Durant els 21 anys d’existència, el programa ha evolucionat fins a arribar a l’organització d’unes 100 activitats anuals que permeten que més de 7.000 alumnes de Catalunya, cada any, puguin interaccionar amb la ciència per despertar la seva vocació científica i l’esperit crític. El programa també involucra a més de 15 centres de recerca, més de 100 investigadores i investigadors i altres entitats públiques i privades impulsores de la ciència a Catalunya focalitzant-se en l’alumnat de 10 a 18 anys.

  • 16 edicions
  • 32.000 alumnat
  • 1150 tallers
  • 300 personal investigador
  • 4 edicions
  • 6.200 alumnat
  • 300 vídeos divulgatius creats pels participants
  • 19 edicions
  • 850 alumnat de batxillerats
  • 800 treballs de recerca tutelats
  • 370 personal investigador
  • 19 edicions
  • 26.000 visitants
  • 1.100 personal investigador

Parc Científic de Barcelona i la Universitat de Barcelona

El Parc Científic de Barcelona es va fundar el 1997 impulsat per la Universitat de Barcelona. Avui s’ha convertit en un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida amb més de 100.000m² construïts, 125 entitats instal·lades i 3.500 professionals del sector que hi treballen.

Més informació a https://www.pcb.ub.edu/

El Parc i l’ODS 4, educació de qualitat

El Parc integra a l’estratègia institucional criteris de creixement econòmic, social i ambiental compatibles amb el desenvolupament sostenible a través del seu Pla de Sostenibilitat. Defineix com a estratègic l’ODS 4, Educació de Qualitat, i l’impulsa a través del programa RESSÒ per garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Testimonials

“Veure’m allà, envoltat de professionals en un centre de recerca punter, em va motivar a començar els meus estudis científics i aportar el meu granet de sorra a la ciència. Passar unes setmanes al Parc, descobrint les possibilitats que la ciència ofereix, et prepara per afrontar els següents passos de la teva carrera científica amb més confiança i seguretat.”

Guillem Peñuelas i Haro

Estudiant participant del Batx2Lab que actualment treballa com Senior Scientist a Carbometrics, UK

“Col·laborar en el programa Recerca en Societat em permet compartir la meva experiència en l’àmbit científic amb les futures generacions i gaudir explicant allò que més m’agrada.”

Alba Ortega

Investigadora del Programa Recerca en Societat

“Pels docents, el Parc Científic de Barcelona és un referent de com cal organitzar activitats amb alumnes de secundària que resultin un èxit garantit. Les activitats que proposen són sempre un estímul pels alumnes de secundaria i generen futurs ciutadans més conscients de la importància de la Recerca.”

Carlos Gimenez

Professor de secundària del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans

“El Parc Científic de Barcelona evidencia un interès real per al món educatiu, per apropar la comunitat a l’escola i per generar condicions d’aprenentatge més enllà de l’aula amb qualitat, una adequada gestió pedagògica i posterior avaluació de les activitats.”

Institut de Ciències de l’Educació de Barcelona

“La col·laboració amb el Parc Científic de Barcelona ha permès a la nostra empresa conèixer i experimentar noves formes de fer arribar als més joves la importància de la investigació clínica.”

Esther Serra Bertran

Development United Head Oncology, Novartis

“La colaboración con los jóvenes estudiantes que nos ofrece el PCB es un pilar fundamental de nuestro compromiso con el futuro de la investigación y los jóvenes científicos. A través de ella, podemos transferir el valor de la biotecnología en la aplicación de soluciones para el interés general de la sociedad.”

Gijs Jochems

General manager Promega Biotech Iberica SL

“La col·laboració amb el Parc Científic introduint la bioètica en els temes de recerca, tant a personal investigador com a les joves generacions, és una experiència molt enriquidora. La ciència, sense la necessària reflexió ètica, queda coixa!!”

Núria Terribas

Directora de la Fundació Victor Grifols i Lucas

Comptem amb el suport de:

Comptem amb la col·laboració de: