Skip to main content
Sin categoría

El programa Recerca en Societat del PCB, reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa

By 28 de junio de 2016septiembre 7th, 2023No Comments

El programa de Difusió de la Ciència del Parc Científic de Barcelona (PCB), Recerca en Societat, ha rebut el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP), en el marc d’un projecte d’acreditació de les propostes del Programa d’Activitats Escolars (PAE) impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

El Segell de Qualitat Educativa respon a un procés d’acreditació engegat el mes de febrer del 2015 com a resultat d’un conveni entre l’IMEB i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu de fer una valoració pedagògica de les entitats i de les activitats que formen part del PAE, oferir elements de millora i, en definitiva, contribuir a optimitzar l’oferta educativa de la ciutat.
L’informe de l’ICE destaca que “el Parc Científic de Barcelona evidencia un interès real per al món educatiu, per apropar la comunitat a l’escola i per generar condicions d’aprenentatge més enllà de l’aula”. L’Institut també valora molt positivament “la qualitat, adequada gestió pedagògica i posterior avaluació de les activitats” dutes a terme pel PCB dins del seu programa Recerca en Societat, a fi “d’ajudar a fomentar l’interès dels nens i joves per la ciència i mostrar l’excel·lència de la ciència a tots els nivells educatius.”

Més d’una dècada apropant ciència viva a la societat
El Parc Científic de Barcelona va establir als seus Estatuts la importància de dissenyar un projecte de promoció de la cultura científica per transferir a la societat tot el coneixement de la recerca que es desenvolupa al seu entorn.
Des del 2003, en el marc del seu programa Recerca en Societat, el Parc ofereix activitats als centres educatius amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat pública de l’entitat, potenciar-ne la dimensió social i afavorir la relació entre els teixits productiu, social i educatiu.
Actualment, organitza més de 80 activitats dirigides a la comunitat educativa – d’educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius i graus universitaris– i al públic en general en què participen prop de 5000 persones cada any.

Esborrar els límits de l’espai escolar
El Consell de Coordinació Pedagògica (CCP) impulsat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, és una xarxa que aplega actualment 155 institucions i entitats ciutadanes que ofereixen activitats educatives per a escolars. El Parc Científic de Barcelona és una de les entitats que en formen part.
Aquesta oferta educativa, que es concreta en el Programa d’Activitats Escolars (el PAE), se situa en el pla de l’ús didàctic de la ciutat i esborra els límits de l’espai escolar. Actualment el PAE ofereix més de 5.000 activitats diferents que abasten tots els cicles educatius i que cobreixen un espectre temàtic molt ampli amb l’objectiu de facilitar al professorat la tasca de decisió sobre les més adequades a la seva planificació educativa.