Skip to main content
Sin categoría

Les guanyadores del Premi d’Exporecerca Jove visiten el Parc

By 15 de mayo de 2017septiembre 7th, 2023No Comments
img_2655-e1497355419247.jpgLes guanyadores del premis lliurats pel Parc Científic de Barcelona (PCB) dins el marc de la XVIII edició de l’Exporecerca Jove han gaudit de la visita a diverses instal·lacions, serveis i laboratoris del Parc i també han participat en diferents tallers del programa de difusió de la ciència Recerca en Societat.

Enguany, les estudiants premiades pel PCB a Exporecerca Jove –que va tenir lloc els dies 6, 7 i 8 d’abril– han estat: Mar Fillat, de l’Institut Samuel Gili i Gaya (Lleida), pel treball Polarització neuronal: a les ordres dels microtúbuls; Queralt Portell de Montserrat, de l’Institut Manuel Carrasco i Formiguera (Barcelona), pel treball Study of the change of the halomass in galaxies depending on their proximity to filaments in the universe; i Illiane Guillot Vidal, de Hamelin Laie International School (Montgat, Barcelona), pel treball Diagnòstic immunològic mitjançant l’anàlisi dels limfòcits intraepitelials en la malaltia celíaca.El PCB també va atorgar un accèssit a Marina Estévez García, del Col·legi Santa Teresa Ganduxer (Barcelona), pel treball Estudi dels efectes de la decoració de mandales sobre l’atenció i estat anímic en pacients afectes de trastorn per dèficit d’atenció i/o hiperactivitat (TDAH).Les guardonades han tingut l’oportunitat de visitar el Parc Científic de Barcelona i conèixer de prop diferents laboratoris de la mà dels científics que hi treballen, com ara el deQuímica i Farmacologia molecular de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), i el de Crio-Microscòpia electrònica dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB).

Les joves han tingut l'oportunitat de conèixer diferents laboratoris, espais i infraestructures del PCB (Foto: Parc Científic de Barcelona).

Durant aquesta setmana les guanyadores han gaudit del seu premi visitant el PCB (Foto: Parc Científic de Barcelona.

Les joves han tingut l’oportunitat de conèixer diferents laboratoris, espais i infraestructures del PCB (Foto: Parc Científic de Barcelona).

Les joves també han participat en dos tallers experimentals del programa Recerca en Societat: Analitza l’ADN i investiga l’autor d’un crim! , en el qual han examinat mostres d’ADN mitjançant electroforesi, tècnica de separació que es fa servir als laboratoris d’arreu del món,Construint proteïnes, en què han aprofundit en el procés de síntesi dels pèptids i la recerca que es duu a terme amb aquests medicaments potencials per al tractament de malalties com el càncer,  la sida o les malalties neurodegeneratives.Les guanyadores del premi han participat en diversos tallers del programa de difusió de la ciència Recerca en Societat (Foto: Parc Científic de Barcelona).

El Parc Científic de Barcelona participa a EXPORECERCA JOVE des de fa més de 10 anys a través del Programa Recerca en Societat, que ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP)  i  que compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat i l’Ajuntament de Barcelona.

Amb el suport de:

logo_UCC_web