Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona apropa la ciència a les Festes de Sants 2017

By 2 de agosto de 2017septiembre 7th, 2023No Comments

El proper dimarts 22 d’agost, el Parc Científic de Barcelona participarà en les Festes de Sants oferint tallers en obert a tothom al carrer Alcolea (conegut durant les festes com Alcolea de Baix) a partir de les 12.00 h.

El Parc Científic de Barcelona, a través del programa Recerca en Societat, que té com a objectiu fer arribar la ciència viva a tots els públics, vol aprofitar l’oportunitat de participar en les festes de Sants per portar la recerca a peu de carrer, una vegada més, i compartir-la amb la ciutadania mitjanant tallers dinàmics i participatius, afavorint el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar, així també vocacions i interès entre els joves.

Sota el títol «La ciència surt de festa al carrer», en Carlos Heras i Ivan Ramos, PhD i divulgadors científics que participen en el programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona, realitzaran un seguit d’experiments de química per a totes les edats on els assistents podran experimentar de primera mà com la ciència pot ser divertida i amena a la vegada que interessant.

Els visitants investigaran que passa quan hi ha una descomposició catalítica de l’aigua en un medi sabonós, com es poden construir formacions d’estalagmites i estalactites de manera espontània o com sintetitzar Nylon a partir de reaccions líquides entre altres assajos.

CarlosHerasIvanRamos

Els PhD, Carlos Heras i Ivan Ramos, realitzant un taller a la Festa de la Ciència de Barcelona 2017

La Festa Major de Sants és una de les celebracions més importants de barri que es realitzen a Barcelona que, com les conegudes Festes de Gràcia, s’engalanen els carrers i places del districte pels mateixos veïns. Les primeres notícies en què es té constància de la Festa Major de Sants per Sant Bartomeu són de mitjans del segle XIX però no fora fins  al 1943 que, oficialment, s’inaugurà el concurs de guarnit dels carrers. A més del guarnit, aquestes festes tenen ressò perquè executen un programa amb gran quantitat d’activitats de conservació i promoció de les tradicions populars catalanes, com ara balls de bastons, sardanes o jornades castelleres a més d’actuacions d’oci per a tots els gustos i edats.

Enguany, la Comissió de Festes d’Alcolea de Baix aposta per la divulgació científica en un programa d’oci on inclou activitats més culturals i didàctiques que en edicions anteriors, donant més protagonisme a les activitats científiques dintre del seu propòsit per a les festes.