Skip to main content
Sin categoría

Ja tenim els grups de recerca que participaran a la Fira Recerca en Directe d’enguany!

By 19 de diciembre de 2017septiembre 7th, 2023No Comments

 

Fruit del procés de votació popular, en el que heu participat més de 1400 persones per triar un dels projectes per a la Fira Recerca en Directe 2018, ha resultat seleccionat, amb el 26.85% dels vots, el següent grup de recerca:

 Recerca en educació, democràcia i participació
Grup de recerca Educativa. Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)
Vols conèixer com estudiem l’aplicació de conceptes com la democràcia i la participació al sistema educatiu?

banner fira 18'''-01

Tanmateix, el dilluns 18 de desembre va tenir lloc la reunió del comitè avaluador que selecciona els altres 11 grups de recerca i entitats que han de participar en la Fira Recerca en Directe 2018 i la resolució ha estat la següent:

  • La mecànica cel·lular, la membrana de més a prop– IBEC (Institut de Bioenginyeria de Catalunya)
  • Crio-microscopia electrònica, imatge de biomolècules en solució Institut de Biologia Molecular de Barcelona (SBU-IBMB-CSIC)
  • La bioactivitat dels aliments, la importància de la nostra dieta –  MoBioFood. Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Malalties mitocondrials, el síndrome de Leigh – Institut de Neurociència (INc). Universitat Autònoma de Barcelona
  • Optofarmacologia, fàrmacs activats per la llum Institut de Neurociències-Universitat de Barcelona. Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Grup de Química Mèdica i Síntesi (MCS)- Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC)
  • Síntesi de proteïnes, els oòcits de Xenopus – IRB Institut de Recerca Biomedica
  • Ciència ciutadana, l’estat ecològic dels rius en una app – Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management. Universitat de Barcelona
  • Els fòssils: màquines del temps – Laboratori de Preparació i Conservació. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
  • Producció d’energia neta, la fotosíntesi artificial – Photomagnetic materials and bioinorganic models for energy applications. Institut Català d’Investigació Química (ICIQ)
  • Realitat virtual, les Superilles –  Grup de Recerca en Technology Enhanced Learning (GRETEL). La Salle – Universitat Ramon Llull
  • Què investiguem al batxillerat? – Alumnes premiats en el Programa BATX2LAB 2017-2018


Agraïm la participació de totes i tots vosaltres, i donem l’enhorabona als grups de recerca i institucions que traslladaran el seu laboratori a CosmoCaixa, a fi d’oferir-vos l’oportunitat de fer experiments i resoldre enigmes, tot seguint la metodologia científica.

Us esperem a la Fira Recerca en Directe 2018 de l’11 al 14 d’abril perquè conegueu i gaudiu de la recerca que s’està duent a terme actualment a Catalunya de primera mà!

Recordeu que per a les escoles, la Fira Recerca en Directe 2018 es farà a CosmoCaixa els dies 11, 12 i 13 d’abril amb prèvia reserva. Afanyeu-vos a fer la vostra reserva a través del PAE, ja queden molt poques places!!

El dissabte 14 d’abril de 10 h a 14 h l’entrada és lliure per al públic general i la visita està inclosa amb l’entrada al CosmoCaixa de Barcelona.

HI ESTEU TOTS CONVIDATS!

Amb el suport de:

logo_MEIC_FECYT_Web2017    Aj_BCN_D.indd