Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona participa, un any més, al YoMo amb diverses propostes

By 27 de febrero de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

El Parc Científic de Barcelona (PCB) de la mà de UB Divulga participa activament a la segona edició del Youth Mobile Festival (YoMo) que avui obre les seves portes al recinte de La Farga de l’Hospitalet, en el marc del Mobile World Congress. Durant quatre dies, el YoMo rebrà la visita de uns 20.000 escolars de Catalunya i Espanya, en una enorme exposició de ciència i tecnologia, amb espectacles de teatre en viu, tallers interactius i altres propostes per inspirar a milers de joves i apropar-los a les carreres professionals de l’ecosistema mòbil i STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematic).

 

YoMo s’emmarca dins del programa mSchools, una iniciativa promoguda per Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA per ajudar els alumnes i els docents a integrar les tecnologies mòbils a l’aula de manera eficaç.

En aquesta 2a edició hi participen més de cent entitats públiques i privades dels àmbits científic i tecnològic, entre les que hi ha el Parc Científic de Barcelona, que, com a UCCi i amb el suport de de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, serà present amb l’estand interactiu de la Universitat de Barcelona(#548), des d’on oferirà tot un seguit de propostes singulars i interactives dirigides als escolars i als seus professors perquè experimentin i descobreixin el món científic en primera persona.
• Tallers d’experiments Fes Recerca!

Aquest divendres 2 de març, el Parc Científic de Barcelona oferirà al seu estand un tastet dels tallers que duu a terme setmanalment dins del projecte Fes Recerca! del seu programa Recerca en Societat.

Tres de les activitats estaran dinamitzades per investigadors de l’IRB Barcelona, que té la seva seu al PCB: «Construint proteïnes» (per Macarena Sánchez i Josep Garcia, del Laboratori de Disseny, Síntesi i Estructura de Pèptids i Proteïnes), «Com es fan els medicaments?» (per Salvador Guardiola i Cristina Fuster, del mateix laboratori) i «Transforma bacteris per a l’aterosclerosi» (Per Marc Segarra, investigador del grup del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la Universitat de Barcelona Celltec UB i Sara Balbuena, del mateix departament)

Durant aquestes activitats, els participants treballaran mà a mà amb els investigadors per dur a terme un experiment integrat en un projecte de recerca concret que es desenvolupa als laboratoris del PCB, i ho faran a partir dels protocols d’experimentació, tècniques, instruments i materials que els cientifics fan servir habitualment.
• Workshop: Analitza l’ADN i investiga l’autor d’un crim!

El mateix divendres, 2 de març, el Parc Científic de Barcelona organitzarà el workshop: «Analitza l’ADN i investiga l’autor d’un crim!», sobre com influeixen els gens en el desenvolupament d’un comportament antisocial i violent. L’activitat estarà conduïda per la investigadora de l’IRB Barcelona, Sara Cano, del Laboratori de Transportadors d’Aminoàcids i Malaltia, i l’investigador del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la Universitat de Barcelona, Joan Font. Els assistents tindran l’oportunitat de fer una extracció de DNA per poder analitzar-lo i determinar, mitjançant l’electroforesi –una tècnica que fan servir els científics d’arreu el món–, qui és el responsable d’un crim d’entre cinc sospitosos.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web