Skip to main content
Sin categoría

El PCB lliura els premis BATX2LAB als millors treballs de recerca

By 15 de marzo de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

Ahir, dimecres 14 de març, es van lliurar els premis als millors treballs de recerca del BATX2LAB, un projecte promogut pel Parc Científic de Barcelona (PCB) en el marc del seu programa ’Recerca en Societat’. 

 

L’acte va comptar amb la presència d’Ignasi Belda, director general del Parc Científic de Barcelona; Muriel Arimon, responsable de Participació Ciutadana i Educació Científica de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona); Josep M. Fernández, professor de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) i col·laborador del BATX2LAB acompanyats dels estudiants i tutors que van participar en aquesta edició.

Durant la trobada, els assistents també van gaudir del monòleg científic “El biofilm: l’exèrcit bacterià” del químic i divulgador científic Oriol Marimon, membre del grup Big Van: científicos sobre ruedas, que va combinar amb encert humor i ciència, interactuant amb el públic.

Durant la trobada els assistents també van gaudir del monòleg científic 'El biofilm: l'exèrcit bacterià

• Samira Boumedian de l’Institut Joaquim Rubió i Ors pel treball  «Foto-conmutadores químics: els azobenzens». Tutor del centre: Andrea García. Tutora de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC): Davia Prishich.

La guardonada Samira Boumedian amb la tutora Andrea Garcia de l'IES Joaquim Rubió i Ors; la seva tutora a l'IBEC, Davia Prishich; el director del PCB, Ignasi Belda (Foto: PCB).

• Oriol Berlinches Planas de l’Institut Vilatzara pel treball «Creixement microbià: mitofusina 2 i la divisió Cel·lular». Tutors del centre: Carme Julià i Jaume Serra. Tutor de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona): Jordi Coste.

El guardonat Oriol Berlinches amb el seu tutor a l'IRB, Jordi Coste; la tutora Carme Julià de l'Institut Vilatzara, Josep Guàrdia; el director del PCB, Ignasi Belda, i el professor de la UB Josep M. Fernández col·laborador de BATX2LAB (Foto: PCB).

• Maria Navarro Osúa del Col·legi Josep Tous pel treball «CRISPR: Què ens depara el futur?». Tutora del centre: Dolors Masip. Tutor del Institut de Biologia Molecular de Barcelona – Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IBMB-CSIC): Aleix Tarrés.

La guardonada Maria Navarro amb la seva tutora Dolors Masip del Col·legi Josep Tous; el director del PCB, Ignasi Belda, i el professor de la UB Josep M. Fernández col·laborador de BATX2LAB (Foto: PCB).

Bojos per la Biomedicina

En el decurs de l’acte també es van lliurar els certificats de participació i el premi al millor treball de recerca dut a terme en el marc del programa ’Bojos per la Biomedicina’ (Crazy About Biomedicine), organitzat per l’IRB Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Catalunya–La Pedrera i el suport del PCB.

L’estudiant guardonat va ser Víctor Torrecillas Mayayo, del Centre d’Estudis Montseny-Poblenou de Barcelona, per «FIGHTING AGAINST CANCER FROM THE LAB – Chemotherapeutic tests in liver cancer cell lines to study TP53INP2 role in cancer treatment» (Tutora del centre: Pilar Caldú – Tutora de l’IRB Barcelona: Saska Ivanova).

El guardonat de