Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona participa un any més al Festival de la Ciència

By 11 de junio de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

Sota el lema “Tots som genis”, els passats dies 9 i 10 de juny es va celebrar la 12a edició del Festival de la Ciència on el Parc Científic de Barcelona (PCB), com a UCCi i amb el suport de de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, va participar activament. Una gran trobada entre la ciutadania i el coneixement científic i tecnològic que promou per dotzè any consecutiu l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Un any més, durant tot el cap de setmana, el Parc de la Ciutadella es va convertir en un immens laboratori a l’aire lliure on grans i petits van poder experimentar la recerca i gaudir de les més de 230 activitats lúdiques i divulgatives programades.

Instantània del taller del Parc Científic de Barcelona, conduït pel Dr. Salvador Guardiola dins l'espai temàtic 'Viure més, viure millor' (Foto: PCB).

Instantània del taller del Parc Científic de Barcelona, conduït pel Dr. Salvador Guardiola dins l’espai temàtic ‘Viure més, viure millor’ (Foto: PCB).

Enguany el PCB, a través de la seva Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCCi) finançada per la FECYT, va estar present al Festival de la Ciència aquest passat dissabte 9 de juny amb tres propostes orientades a explorar el coneixement científic i la recerca des d’una perspectiva lúdica: els tallers ‘Indicadors Naturals’ i ‘Laboratori de medicaments’, conduïts pel Dr. Salvador Guardiola a l’espai temàtic ‘Viure més, viure millor’, i la xerrada del Dr. Carlos Heras ‘Com es fan els medicaments’, a l’espai de Microxerrades, on va parlar sobre tota la feina i anys d’investigació que hi ha al darrere d’un medicament. Tots dos científics formen part del programa “Recerca en Societat”, un projecte del PCB que pretén apropar la recerca a la societat a través de diversos tallers i visites a diversos nivells escolars. El PCB també es va involucrar conduint algunes de les microxerrades que es van dur a terme el dissabte.

El Dr. Carlos Heras a l'espai Microxerrades del Festival de la Ciència (Foto: PCB).El Dr. Carlos Heras a l’espai Microxerrades del Festival de la Ciència (Foto: PCB)

Com cada any, més d’un centenar de centres de recerca, universitats, empreses, associacions i professionals de la divulgació van participar al Festival de la Ciència, En aquesta edició s’han organitzat activitats molt variades: tallers, xerrades, experiències virtuals, espectacles, fins i tot un escape room. Un cap de setmana ple d’activitats aptes per a totes les edats i sempre sobre temàtiques molt diverses dins l’àmbit de la ciència, tractant des de conceptes bàsics com les molècules, els medicaments o la biosfera, fins a la revolució digital.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web