Skip to main content
Sin categoría

Comença una nova edició del programa Recerca en Societat del PCB per al curs 2018-2019

By 2 de julio de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

Avui, dilluns 2 de juliol, el Parc Científic de Barcelona (PCB) dóna el tret de sortida a la 18a edició del seu programa Recerca en Societat, tot donant inici al termini de preinscripció per als tallers experimentals Descobreix la recerca! i Fes recerca!. L’ assignació de places es farà mitjançant un sorteig entre tots els centres educatius d’acord amb la llista establerta a partir dels números de reserva.

IMG_2143

El PCB ofereix tallers experimentals de ciència per despertar vocacions entre els joves de la mà d’investigadors

Descobreix la recerca! és un projecte adreçat als estudiants de cicle superior de primària amb activitats dinamitzades per investigadors i monitors perquè els més joves puguin dur a terme experiments seguint el mètode científic i, alhora, ampliar coneixements de manera lúdica sobre conceptes elementals en dues àrees diferenciades: biomedicina i física i química. Els tallers finalitzen amb una visita interactiva pel Parc Científic de Barcelona a fi que els joves puguin conèixer la realitat del dia a dia d’un laboratori.

IMG_20180504_120536

Descobreix la recerca! és un projecte adreçat als estudiants de cicle superior de primària amb activitats dinamitzades per investigadors i monitors (Foto: Parc Científic de Barcelona).

Fes recerca! és una proposta destinada a la comunitat educativa d’ESO, Batxillerat i cicles formatius que ofereix prop de 50 tallers durant el curs escolar perquè els estudiants puguin veure i viure de primera mà la recerca que es desenvolupa al PCB i la seva relació amb conceptes del seu currículum educatiu. Els tallers estan conduïts per investigadors que fan participar als joves en experiments vinculats als seus projectes de recerca, tot seguint el mètode científic i amb tècniques i instrumentació habituals als laboratoris.

IMG_2139

Fes recerca! és una proposta destinada a la comunitat educativa d’ESO, Batxillerat i cicles formatius que ofereix prop de 50 tallers durant el curs escolar. (Foto: Parc Científic de Barcelona).

Descobreix la recerca! i Fes recerca! formen part de Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre els joves. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 5000 persones cada any.

El programa ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP) impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB),  i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona.

► El termini de preinscripció finalitza el proper 20 de setembre. Consulta les bases del sorteig al web de Recerca en Societat [+info ]

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web