Skip to main content
Sin categoría

Vols participar en un projecte per fomentar les vocacions científiques entre les teves alumnes?

By 7 de septiembre de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

Sota el lema L’univers està esperant que el canviïs… Seràs tu la propera gran científica de la història?, el Parc Científic de Barcelona (PCB) organitza una jornada adreçada a estudiants de 1er, 2d i 3r de l’ESO per estimular les seves ganes i capacitats de fer recerca i despertar el seu esperit emprenedor. Les trobades, que es duran a terme els dies 22, 23, 25 i 26 d’octubre amb el suport de Bayer Hispania, s’emmarca dins del projecte ‘Ciencia y tecnología en femenino, promogut per l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya APTE.

A la primera part de la jornada els estudiants tindran l’oportunitat de participar en una visita guiada per l’exposició Mujeres que cambiaron el mundo, per tal de conèixer de prop la trajectòria de cèlebres científiques, que han aconseguit grans fites per a la humanitat. Tot seguit, els joves podran interactuar amb una investigadora del Parc Científic de Barcelona i parlar sobre quina és la seva feina, com és el seu dia a dia –dins i fora del laboratori–, i les possibles sortides professionals que hi ha en les carreres STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

A la segona part, es durà a terme el taller experimental on els joves posaran en pràctica els seus coneixements en el camp de recerca. Posteriorment, tindrà lloc un workshop per despertar el seu esperit emprenedor, on se’ls desafiarà a trobar solucions innovadores a problemàtiques relacionades amb els Reptes establerts al Programa Marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea, Horizon 2020.

A més, els estudiants podran participar en un concurs estatal convocat per APTE. Només hauran d’enviar un vídeo sobre la idea treballada durant el workshop al PCB. El lliurament del premi a la proposta guanyadora tindrà lloc el proper 22 de novembre en el marc de la XVI Conferència Internacional d’APTE a Avilés, Astúries. Les bases del concurs es poden cosultar en aquest enllaç [+info].
Competició a Instagram

Dins el projecte ‘Ciència i tecnologia en femení’, APTE també ha organitzat un concurs a Instagram obert a tothom. Per participar cal pujar un selfy a aquesta xarxa social amb el hashtag #STEMfemenino, explicant un somni per transformar el món i mencionant el perfil @cytfemenino i la ciutat de l’autora.
Presentació del projecte Ciència i Tecnologia en Femení – #STEMfemenino: Dijous 4 d’octubre a les 15:30 h al Parc Científic de Barcelona. Cal confirmar l’assistència a: difusiociencia@pcb.ub.cat.
►Més informació sobre la jornada #STEMfemenino del PCB en aquest enllaç [+]. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el divendres 5 d’octubre. Les places s’assignaran per rigorós ordre d’inscripció.  

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web