Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona inclou la recerca a les Festes de les Corts 2018

By 15 de octubre de 2018septiembre 7th, 2023No Comments

El passat dissabte 13 d’octubre, el Parc Científic de Barcelona, com a UCCi i amb el suport de de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, va participar en les Festes de les Corts oferint tallers en obert a tothom al carrer Benavent a partir de les 11.00 h.

 

El Parc Científic de Barcelona, a través del programa Recerca en Societat, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que té com a objectiu fer arribar la ciència viva a tots els públics, vol aprofitar l’oportunitat de participar en les festes de Sants per portar la recerca a peu de carrer, una vegada més, i compartir-la amb la ciutadania mitjançant tallers dinàmics i participatius, afavorint el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar, així també vocacions i interès entre els joves.

IMG_20181013_125756

Sota el títol “La ciència surt de festa al carrer”, en Carlos Heras, PhD i divulgador científic que participa en el programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona, va realitzar un seguit d’experiments de física i química per a totes les edats on els assistents van poder experimentar de primera mà com la ciència pot ser divertida i amena a la vegada que interessant.

En aquesta edició, ni la pluja va poder aturar les ganes per apropar la recerca per part dels investigadors ni a les desenes de joves que van acudir a la fita.

IMG_20181013_131114

Els visitants han fet les primeres passes en experiments científics i han descobert que passa quan realitzes una combustió del sucre, com poden obtenir una mostra del seu propi ADN amb material que hi ha per casa o calcular el pH de diferents líquids amb col lombarda.

Aquestes activitats estan en constant evolució i sempre s’inclouen de noves i més sorprenents per tal de despertar l’interès tant dels més menuts com dels més grans.

IMG_20181013_130039

La Festa Major de Les Corts és una de les celebracions més tradicionals de barri que, amb aquest, en suma ja 212 anys de realització a Barcelona. Aquestes festes tenen ressò perquè executen un programa amb gran quantitat i diversitat d’activitats de conservació i promoció de les tradicions populars catalanes, com ara balls de bastons, sardanes o jornades castelleres a més d’actuacions d’oci per a tots els gustos i edats.

Enguany, l’Associació de Veïns Camp Nou  aposta per la divulgació científica en un programa d’oci on inclou activitats més culturals i didàctiques que en edicions anteriors, donant més protagonisme a les activitats científiques dintre del seu propòsit per a les festes.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web