Coneix els grups de recerca que participaran a la Fira Recerca en Directe d’enguany!

Fruit del procés de votació popular, en el que heu participat més de 500 persones per triar un dels projectes per a la Fira Recerca en Directe 2019, ha resultat seleccionat, amb el 26.94% dels vots, el següent grup de recerca:

 CRISPR i la regeneració d’òrgans

 Pluripotency for organ regeneration. Institut de Bienginyeria de Catalunya (IBEC)
Vols conèixer com apliquem la tècnica de la CRISPR a la recerca de la regeneració d’òrgans?

banner_fira_2019_600x300px

Tanmateix, el dimecres 14 de novembre va tenir lloc la reunió del comitè avaluador que selecciona els altres 11 grups de recerca i entitats que han de participar en la Fira Recerca en Directe 2019 i la resolució ha estat la següent:

 • Insectes, nous ingredients per a l’alimentació FoodIE (Food Innovation &Engineering). Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • ADN, una molècula molt ben empaquetada DNA Topology Lab. Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC)
 • Cèl·lules adiposes, la balança energètica del nostre cos –  Grup de recerca Molecular Metabolism and Disease. Universitat de Barcelona (UB)
 • Bioinformàtica, cap a una medicina a midaBarcelona Biomedical Genomics Laboratory. Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona)
 • Llum i matèria, aplicacions biomèdiques contra el càncer – Plasmon Nano-Optics. ICFO – Institut de Ciències Fotòniques
 • Les drogues i els nostres gens– Grup de recerca en Neurogenètica. Universitat de Barcelona (UB)
 • Trens que leviten, materials superconductors – Superconducting Materials and Large Scale Nanostructures. Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB – CSIC)
 • Als fòssils, la mida és important – Àrea de Preparació i Conservació. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
 • La contaminació atmosfèrica, un problema de salut infantil – Grup de Salut Infantil. Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal)
 • El món subatòmic i els enigmes de l’Univers–  Institut de Física d’Altes Energies (IFAE)
 • Què investiguem al batxillerat? – Alumnes premiats en el Programa BATX2LAB 2018-2019


Agraïm la participació de totes i tots vosaltres, i donem l’enhorabona als grups de recerca i institucions que traslladaran el seu laboratori a CosmoCaixa, a fi d’oferir-vos l’oportunitat de fer experiments i resoldre enigmes, tot seguint la metodologia científica.

Us esperem a la Fira Recerca en Directe 2019 del 6 al 9 de març perquè conegueu i gaudiu de la recerca que s’està duent a terme actualment a Catalunya de primera mà!

Recordeu que per a les escoles, la Fira Recerca en Directe 2019 es farà a CosmoCaixa els dies 6, 7 i 8 de març amb prèvia reserva. Afanyeu-vos a fer la vostra reserva a través del PAE, ja queden molt poques places!!

El dissabte 9 de març, de 10 h a 14 h, l’entrada és lliure per al públic general i la visita està inclosa amb l’entrada al CosmoCaixa de Barcelona.

HI ESTEU TOTS CONVIDATS!

Amb el suport de:

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web

Leave a Reply