Skip to main content
Sin categoría

El PCB acull la trobada ‘100tífiques’ en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència

By 8 de febrero de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

Més d’un centenar d’investigadores i tecnòlogues es van donar cita ahir al Parc Científic de Barcelona (PCB) a la trobada 100científiques, una jornada de networking i formació per donar visibilitat a l’aportació de les dones a la ciència i a reforçar el seu rol com a referents per a les noves generacions. A la jornada, que va estar organitzada pel Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència, també es van preparar les xerrades que les científiques faran per tot Catalunya el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, el proper dilluns 11 de febrer.

 

La trobada es va iniciar amb un acte de benvinguda on van participar la consellera de Presidència, Elsa Artadi i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyades per Mar Camacho, directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació de la Generalitat; Gerardo Pissarello, primer tinent d’alcalde de Barcelona, Susaina Figuera, directora de projectes de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi); Gabby Silberman, director general del BIST i Maria Terrades, directora del Parc Científic de Barcelona, entre d’altres personalitats.

D'esquerra d dreta: Maria Terrades, directora del PCB, la consellera Elsa Artadi, i Gabby Silberman, director del BIST (Foto: PCB).

D’esquerra a dreta: Maria Terrades, directora del PCB, la consellera Elsa Artadi, i Gabby Silberman, director del BIST (Foto: PCB).

Posteriorment, es va dur a terme a l’auditori Antoni Caparrós una sessió de networking i formació amb la finalitat principal de donar a les científiques les eines necessàries per preparar les 100 xerrades que faran el dia 11 de febrer per tot Catalunya en el marc de la iniciativa 100tífiques, promoguda per l’FCRi amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat i del BIST, per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

A la sessió es van presentar diferents iniciatives que van permeten apropar la ciència a les escoles (com els programes Tàndem i Magnet, en els quals participen dos centres BIST, l’IRB Barcelona i l’IBEC, respectivament); les estratègies que està emprant el Departament d’Educació per impulsar les disciplines STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) a les escoles catalanes; i es van impartir també dues master class de la mà del coach i consultor Ander Mimenza (Trencant els estereotips STEM en la promoció de les dones a la ciència) i de la professora de la Universitat Pompeu Fabra Mar Carrió (Com despertar interès i implicació per la ciència?). La formació rebuda durant aquesta jornada va estar essencial per a preparar i unificar els continguts i estratègies comunicatives de les conferències del proper dia 11 de febrer.

La trobada 100científiques va aplegar ahir més d'un centenar d'investigadores i tecnòlogues de 13 centres de recerca públics i privats de tot Catalunya en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència (Foto: PCB).

La trobada 100científiques va aplegar ahir més d’un centenar d’investigadores i tecnòlogues de 13 centres de recerca públics i privats de tot Catalunya en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència (Foto: PCB).

La trobada també va voler propiciar la interacció entre investigadores i tecnòlogues per ‘crear comunitat’, i  promoure la seva participació activa en l’educació de la ciència. “En els programes de formació del BIST estem introduint una oferta específica per reforçar les competències en educació de la ciència, perquè estem convençuts que, sumades a la seva experiència investigadora, permetrà als nostres científics i científiques fer una contribució positiva al sistema d’educació científica”, va revelar Núria Bayó, responsable de Programes Acadèmics del BIST i coordinadora de la BIST-Trobada de 100tífiques.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web