Skip to main content
Sin categoría

Connecta’t a la Recerca!

By 28 de febrero de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

En el marc de la 17a edició de la Fira Recerca en Directe –organitzada pel Parc Científic de Barcelona i Obra Social “la Caixa”– més de 80 investigadores i investigadors d’onze centres capdavanters de Catalunya traslladaran els seus laboratoris, del 6 al 9 de març, a CosmoCaixa Barcelona per convidar als ciutadans a participar en els seus projectes de recerca i resoldre enigmes tot seguint el mètode científic.

banner_fira_2019_600x300px.jpg

Fer snacks d’insectes a través d’una impressora 3D i tastar-los;  aplicar la tècnica d’edició genètica CRISPR a la regeneració d’òrgans; posar en pràctica la superconductivitat i la levitació; analitzar mutacions de diversos tipus de càncer amb eines bioinformàtiques i cercar-hi possibles teràpies amb nanopartícules d’or; crear un Bosó de Higgs i altres partícules elementals per entendre els grans enigmes de l’Univers, o esbrinar com els gens contribueixen a l’addicció a les drogues, són alguns dels experiments en què podran participar els assistents.

En un estand de la Fira també hi seran presents tres participants de l’edició d’enguany del programa BATX2LAB –adreçat a estudiants de batxillerat que han fet la part pràctica del seu treball de recerca al PCB– per explicar al públic el projecte que han dut a terme.

La Fira Recerca en Directe s’emmarca dins del programa de divulgació de la ciència Recerca en Societat del PCB, que ofereix més de 100 activitats en què participen prop de 5.000 persones cada any. A la darrera edició més de 1.600 visitants van tenir l’oportunitat de fer experiments científics de la mà de 80 investigadors.

El programa ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CIP) impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri  de Ciència, Innovació i Universitats, i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona.
►Coneix els projectes que estaran presents a la Fira Recerca en Directe 2019! [+info]

►Aforament limitat. Per a més informació: 93 4031134 / difusiociencia@pcb.ub.cat 

 

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web