Skip to main content
Sin categoría

Comença una nova edició del programa Recerca en Societat del PCB per al curs 2019-2020

By 17 de junio de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

Avui, dilluns 17 de juny, el Parc Científic de Barcelona (PCB) dóna el tret de sortida a la 19a edició del seu programa Recerca en Societat, tot donant inici al termini de preinscripció per als tallers experimentals Descobreix la recerca! i Fes recerca!. L’assignació de places es farà mitjançant un sorteig entre tots els centres educatius participants.

articleI3M7MBLN

El PCB ofereix tallers experimentals de ciència per despertar vocacions entre els joves de la mà d’investigadors

Descobreix la recerca! és un projecte adreçat als estudiants de cicle superior de primària amb activitats dinamitzades per investigadors i monitors perquè els més joves puguin dur a terme experiments seguint el mètode científic i, alhora, ampliar coneixements de manera lúdica sobre conceptes elementals en dues àrees diferenciades: biomedicina i física i química. Els tallers finalitzen amb una visita per les instal·lacions a fi que els joves puguin conèixer la realitat del dia a dia del Parc Científic de Barcelona.

Fes recerca! és una proposta destinada a la comunitat educativa d’ESO, Batxillerat i cicles formatius que ofereix prop de 40 tallers durant el curs escolar perquè els estudiants puguin veure i viure de primera mà la recerca que desenvolupen entitats del PCB i la seva relació amb conceptes del seu currículum educatiu. Els tallers estan conduïts per investigadors que fan participar als joves en experiments vinculats als seus projectes de recerca vius, tot seguint el mètode científic i amb tècniques i instrumentació habituals als laboratoris.

53344747_121923295617735_295164190776025521_n

Enguany, la 18a Fira Recerca en Directe del Parc Científic de Barcelona, que tindrà lloc a CosmoCaixa, es realitzarà entre els dies 6 i 9 de maig de 2020.

L’objectiu de la Fira Recerca en Directe, que organitza la Unitat de Cultura Científica del Parc Científic de Barcelona, en col·laboració amb l’Obra Social «la Caixa», és mostrar els projectes d’investigació actuals que s’estan duent a terme a Catalunya en els diversos camps de recerca, per tal d’apropar la ciència a tots els ciutadans i fomentar vocacions científiques entre el jovent.

final.jpg

La darrera Fira Recerca en Directe va rebre més de 1700 persones al CosmoCaixa (Foto: PCB)

Les inscripcions s’han de fer a través del web del Programa d’Activitats Escolars (PAE) de l’Institut Municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

El Programa Recerca en Societat és una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre els joves. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 5000 persones cada any.

El programa ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CCP) impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB),  i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona.

► El termini de preinscripció per al programa Fes Recerca i Descobreix la Recerca finalitza el pròxim 20 de setembre. Consulta les bases del sorteig al web de Recerca en Societat [+info ]

Redacció UCC+i PCB:

Aj_BCN_D.indd

LogoMinisterioBandera-FECYTweb