Skip to main content
Sin categoría

L’Ajuntament de Barcelona i la FECYT renoven el seu suport al programa Recerca en Societat

By 3 de septiembre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

Un any més, el programa de Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona comptarà amb el suport econòmic de la Fundación Española per a la Ciencia y la Tecnología (FECYT), del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades, i de l’Ajuntament de Barcelona mitjançant uns ajuts de 25.000 i 14.000 euros, respectivament. Aquest impuls financer per part d’ambdues institucions, a més de consolidar el desenvolupament de les activitats de divulgació científica del PCB, representa un reconeixement a l’aposta ferma de l’entitat per promoure accions que potenciïn la dimensió social de la ciència.

El Parc Científic de Barcelona va establir als seus estatuts la importància de dissenyar un projecte de promoció de la cultura científica per transferir a la societat tot el coneixement que es desenvolupa al seu entorn. En aquest context neix l’any 2003 Recerca en Societat, un projecte pioner a l’Estat espanyol per comunicar ‘ciència viva’, fomentar vocacions entre els joves i afavorir el diàleg entre els investigadors i els ciutadans.

Avui, Recerca en Societat aplega més de 100 activitats de divulgació de la ciència adreçades a diferents públics de totes les edats en què participen prop de 5.000 persones anualment. Reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell d’Innovació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona, el programa es vertebra al voltant de quatre eixos d’actuació estratègica, coordinats per l’Àrea de Difusió de la Ciència del Parc:

▪ Descobreix la recerca!, adreçat a estudiants de 5è i 6è de primària. Aplega un seguit d’activitats dinamitzades per monitors i investigadors perquè els més joves puguin dur a terme experiments seguint el mètode científic i, alhora, ampliar coneixements de manera lúdica sobre conceptes elementals, com ara les cèl·lules, els gens o les reaccions químiques. Més informació [+]

▪ Fes recerca!, destinat a la comunitat educativa d’ESO i Batxillerat. Ofereix prop de 40 tallers durant el curs escolar perquè els estudiants puguin col·laborar amb els científics en experiments vinculats als projectes de recerca que desenvolupen al PCB amb els instruments i materials que fan servir habitualment. Més informació [+]

 BATX2LAB, tutories per a alumnes de batxillerat. Dóna l’oportunitat als estudiants de dur a terme la part experimental del seu treball de recerca (TR) als laboratoris del Parc tutoritzats per un investigador, que els assessora també en la seva elaboració. El programa conclou amb el lliurament de 3 premis als millors TR que, a més, es presenten a un estand de la Fira Recerca en Directe!. Més informació [+]

▪ Fira Recerca en Directe!, per a escoles i públic en general. Coorganitzada pel PCB i l’Obra Social ”la Caixa», el format innovador d’aquesta exposició permet als ciutadans participar en alguns dels projectes científics més punters que es duen a terme a Catalunya de la mà dels propis investigadors, que durant tres dies instal·len part del seu laboratori a CosmoCaixa Barcelona.

Més informació [+]