Skip to main content
Sin categoría

Les Festes de les Corts 2019 inclouen activitats de recerca amb el Parc Científic de Barcelona

By 14 de octubre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

El passat dissabte 12 d’octubre, el Parc Científic de Barcelona, com a UCCi i amb el suport de de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, va participar en les Festes de les Corts oferint tallers en obert a tothom al carrer Benavent a partir de les 11.00 h.

El Parc Científic de Barcelona, a través del programa Recerca en Societat té com a objectiu fer arribar la ciència viva a tots els públics, vol aprofitar l’oportunitat de participar en les festes de Les Corts per portar la recerca a peu de carrer, una vegada més, i compartir-la amb la ciutadania mitjançant tallers dinàmics i participatius, afavorint el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar, així també vocacions i interès entre els joves.

2019

Sota el títol “La ciència surt de festa al carrer”, en Carlos Heras, PhD i divulgador científic que participa en el programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona, va realitzar un seguit d’experiments de física i química per a totes les edats on els assistents van poder experimentar de primera mà com la ciència pot ser divertida i amena a la vegada que interessant.

En aquesta edició, desenes de joves van acudir a la fita per gaudir i participar dels experiments i les explicacions que es van oferir.

Els visitants han fet les primeres passes en experiments científics i han descobert que passa quan realitzes una combustió del sucre, com poden obtenir una mostra del seu propi ADN amb material que hi ha per casa o calcular el pH de diferents líquids amb col llombarda.

IMG_20181013_130039

Aquestes activitats estan en constant evolució i sempre s’inclouen de noves i més sorprenents, com la creació de nylon a partir de la unió de dos líquids reactius, per tal de despertar l’interès tant dels més menuts com dels més grans.

La Festa Major de Les Corts és una de les celebracions més tradicionals de barri que, amb aquest, en suma ja 213 anys de realització a Barcelona. Aquestes festes tenen ressò perquè executen un programa amb gran quantitat i diversitat d’activitats de conservació i promoció de les tradicions populars catalanes, com ara balls de bastons, sardanes o jornades castelleres a més d’actuacions d’oci per a tots els gustos i edats.

CartellPantallasensellima-1024x590.jpg

Enguany, l’Associació de Veïns Camp Nou aposta de nou per la divulgació científica en un programa d’oci on inclou activitats més culturals i didàctiques que en edicions anteriors, donant més protagonisme a les activitats científiques dintre del seu propòsit per a les festes.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web