Skip to main content
Sin categoría

13a edició del Festival de la Ciència de Barcelona amb la participació del Parc Científic de Barcelona

By 28 de octubre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

Sota el hashtag “TotesSomGenis”, els passats dies 26 i 27 d’octubre va tenir lloc la 13a edició del Festival de la Ciència on el Parc Científic de Barcelona (PCB),  va participar activament apropant als més joves a la recerca a través de quatre tallers al voltant de l’ADN i els polímers.

Una gran trobada entre la ciutadania i el coneixement científic i tecnològic que promou per tretzè any consecutiu l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Durant tot el cap de setmana, el Moll de la Fusta ha estat designat com a nou emplaçament per convertir-se en un immens laboratori a l’aire lliure on grans i petits van poder experimentar la recerca i gaudir de les més de 200 activitats lúdiques i divulgatives programades en els 24 espais.

IMG-20191027-WA0033

Taller del Parc Científic de Barcelona, conduït per la investigadora Alba Ortega dins l’espai temàtic ‘Investigació’ (Foto: PCB).

Seguint el fil de les tres efemèrides: Leonardo da Vinci amb motiu dels 500 anys de la seva mort, 150 aniversari de la publicació de la taula periòdica dels elements químics i els 50 anys de l’arribada a la Lluna, les activitats han girat en torn a les matèries matemàtiques, química, art i astronomia en formats molt diversos per arribar cada vegada a un públic més elevat i exigent, atenent a la diversitat de demandes i obrint nous espais de debat per a públic adult en qüestió de ciència.

Enguany el PCB, a través de la seva Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCCi) que rep el suport de la FECYT, del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades,  diumenge 27 d’octubre va participar amb dues propostes orientades a explorar el coneixement científic i la recerca des d’una perspectiva lúdica. Els tallers ‘Descobreix la Recerca: Polimeritza’t’ i ‘Fes Recerca: Podem crear superheroïnes?’, van ser conduïts per la investigadora Alba Ortega a l’espai temàtic ‘Investigació’.

Aquesta activitat està inclosa en el programa “Recerca en Societat”, un projecte del PCB que pretén apropar la recerca a la societat a través de diversos tallers i visites per a nivells escolars diversos.

fotofm

La Dra. Alba Ortega i Sergi Cantos de Difusió de la Ciencia del PCB, dinamitzadors les activitats a la Festa de la Ciència.

Com cada any, impulsat per Barcelona Ciència, més d’un centenar de centres de recerca, universitats, empreses, associacions i professionals de la divulgació van participar en el Festival de la Ciència. En aquesta edició s’han organitzat activitats molt variades: tallers, xerrades, experiències virtuals, espectacles, fins i tot observació a través d’un telescopi solar. Un cap de setmana ple d’activitats aptes per a totes les edats i sempre sobre temàtiques molt diverses dins l’àmbit de la ciència, tractant des de conceptes bàsics com les molècules, els medicaments o la biosfera, fins a la revolució digital.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web