13a edició del Festival de la Ciència de Barcelona amb la participació del Parc Científic de Barcelona

Sota el hashtag “TotesSomGenis”, els passats dies 26 i 27 d’octubre va tenir lloc la 13a edició del Festival de la Ciència on el Parc Científic de Barcelona (PCB),  va participar activament apropant als més joves a la recerca a través de quatre tallers al voltant de l’ADN i els polímers.

Una gran trobada entre la ciutadania i el coneixement científic i tecnològic que promou per tretzè any consecutiu l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Durant tot el cap de setmana, el Moll de la Fusta ha estat designat com a nou emplaçament per convertir-se en un immens laboratori a l’aire lliure on grans i petits van poder experimentar la recerca i gaudir de les més de 200 activitats lúdiques i divulgatives programades en els 24 espais.

IMG-20191027-WA0033

Taller del Parc Científic de Barcelona, conduït per la investigadora Alba Ortega dins l’espai temàtic ‘Investigació’ (Foto: PCB).

Seguint el fil de les tres efemèrides: Leonardo da Vinci amb motiu dels 500 anys de la seva mort, 150 aniversari de la publicació de la taula periòdica dels elements químics i els 50 anys de l’arribada a la Lluna, les activitats han girat en torn a les matèries matemàtiques, química, art i astronomia en formats molt diversos per arribar cada vegada a un públic més elevat i exigent, atenent a la diversitat de demandes i obrint nous espais de debat per a públic adult en qüestió de ciència.

Enguany el PCB, a través de la seva Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCCi) que rep el suport de la FECYT, del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades,  diumenge 27 d’octubre va participar amb dues propostes orientades a explorar el coneixement científic i la recerca des d’una perspectiva lúdica. Els tallers ‘Descobreix la Recerca: Polimeritza’t’ i ‘Fes Recerca: Podem crear superheroïnes?’, van ser conduïts per la investigadora Alba Ortega a l’espai temàtic ‘Investigació’.

Aquesta activitat està inclosa en el programa “Recerca en Societat”, un projecte del PCB que pretén apropar la recerca a la societat a través de diversos tallers i visites per a nivells escolars diversos.

fotofm
La Dra. Alba Ortega i Sergi Cantos de Difusió de la Ciencia del PCB, dinamitzadors les activitats a la Festa de la Ciència.

Com cada any, impulsat per Barcelona Ciència, més d’un centenar de centres de recerca, universitats, empreses, associacions i professionals de la divulgació van participar en el Festival de la Ciència. En aquesta edició s’han organitzat activitats molt variades: tallers, xerrades, experiències virtuals, espectacles, fins i tot observació a través d’un telescopi solar. Un cap de setmana ple d’activitats aptes per a totes les edats i sempre sobre temàtiques molt diverses dins l’àmbit de la ciència, tractant des de conceptes bàsics com les molècules, els medicaments o la biosfera, fins a la revolució digital.

Redacció UCCi PCB:

UCCi18web

Leave a Reply