Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona dóna un toc científic a les Festes de Tardor del barri Poblet Sagrada Família

By 2 de diciembre de 2019septiembre 7th, 2023No Comments

El passat dissabte 30 de novembre, el Parc Científic de Barcelona, com a UCCi i amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i de l’Ajuntament de Barcelona, va participar en les Festes de Tardor del barri Poblet Sagrada Família oferint tallers en obert a tothom al davant de la biblioteca Sagrada Família -Josep M.Ainaud de Lasarte a partir de les 11.00 h.

IMG-20191203-WA0001

El Parc Científic de Barcelona, que a través del programa Recerca en Societat té com a objectiu fer arribar la ciència viva a tots els públics, vol aprofitar l’oportunitat de participar en les festes del barri Poblet Sagrada Família de Barcelona per portar la recerca a peu de carrer, per primera vegada en aquets barri, i compartir-la amb la ciutadania mitjançant tallers dinàmics i participatius, afavorint el diàleg entre el públic i els investigadors, i fomentar així també vocacions i interès entre els joves.

Sota el títol “La ciència surt de festa al carrer”, en Carlos Heras, PhD i divulgador científic que participa en el programa Recerca en Societat del Parc Científic de Barcelona, va realitzar un seguit d’experiments de física i química per a totes les edats on els assistents van poder experimentar de primera mà com la ciència pot ser divertida i amena a la vegada que interessant.

IMG-20191203-WA0006

Aquesta edició ha estat marcada per un canvi de calendari; inicialment, la Festa de Tardor 2019 s’havia de dur a terme del 18 al 20 d’octubre però va quedar anul·lada per una vaga general i possibles mobilitzacions socials degut a la situació política.

Des de la Coordinadora d’Entitats del Barri del Poblet – Sagrada Família, organització que treballa per poder desenvolupar les festes del barri, es va buscar una data alternativa per tal d’oferir activitats per a tots els públics.

Els visitants han fet les primeres passes en experiments científics i han descobert que passa quan realitzes una combustió del sucre, com poden obtenir una mostra del seu propi ADN amb material que hi ha per casa o calcular el pH de diferents líquids amb col llombarda.

IMG-20191203-WA0007

Aquestes activitats estan en constant evolució i sempre s’inclouen de noves i més sorprenents, com la mató o truita sense haver de cuinar, per tal de d’explicar curiositats sobre les proteïnes i despertar l’interès tant dels més menuts com dels més grans.

En aquesta edició ha sigut la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte, biblioteca central del districte de l’Eixample, l’entitat que ha apostat per la divulgació científica en un programa d’oci on inclou activitats més culturals i didàctiques, donant més protagonisme a les activitats científiques dintre del seu propòsit per a les festes.