Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona atorga els premis Exporecerca Jove

By 3 de marzo de 2020septiembre 7th, 2023No Comments

Del 27 al 29 de febrer Citilab de Cornellà va acollir la XXI edició d’Exporecerca Jove, una mostra de treballs de recerca fets per persones de 12 a 18 anys. L’exposició, organitzada anualment per l’associació MAGMA, té com a objectiu de promoure la recerca entre els joves, potenciar l’intercanvi d’experiències i fomentar la participació en aquesta i altres fires i congressos d’àmbit nacional i internacional. A través de la seva directora, Maria Terrades, el Parc Científic de Barcelona va lliurar tres premis i un premi accèssit consistents en la possibilitat de participar en un taller del seu programa Recerca en Societat en la gala que es va realitzar al CosmoCaixa el 29 de febrer.

IMATG_ XXI_OFICIAL_0

Els joves guanyadors dels premis atorgats pel Parc Científic de Barcelona van ser:  I. Barroso, N. Priego i W. Hu, pel treball “Energy, architecture and science in the first lunar Biolab”;  B. Sellarés, pel treball “Els efectes del Paracetamol i l’Ibuprofèn en el desenvolupament de la Drosophila melanogaster»; J. Conesa pel treball “La biofísica computacional en el descubrimiento de nuevos fármacos para reducir los niveles de colesterol LDL». El PCB també va a torgar un premi accèssit concedit a A. Gil, M. Cojocaru i J. González De Echávarri pel treball “Análisis de las propiedades bactericidas de la plata».

Exporecerca Jove és una fira d’estands oberta al públic, on els participants presenten els resultats de la seva recerca mitjançant pòsters, gràfics, mitjans multimèdia, muntatges, maquetes, instrumental emprat, etc. La mostra està impulsada i organitzada per MAGMA, Associació per a Promoure la Recerca Jove, una entitat juvenil catalana sense ànim de lucre d’àmbit estatal i amb seu a Barcelona que està integrada dins de MILSET, federació internacional que promou la recerca entre els joves.

MAGMA va iniciar l’aventura d’Exporecerca Jove al maig de l’any 2000. Les dinou edicions que precedeixen aquest esdeveniment són la prova de l’èxit i l’arrelament d’aquesta iniciativa. Un jurat acreditat procedent de diversos àmbits acadèmics i professionals avalua els treballs presentats i el darrer dia  lliura els premis, consistents bàsicament en la participació dels seus autors en altres certamens de caire internacional.