Skip to main content
Sin categoría

Laia Marcos Cañal, participant del programa BATX2LAB, aconsegueix una de les millors notes de la selectivitat de Barcelona

By 31 de julio de 2020septiembre 7th, 2023No Comments
Web

Laia Marcos Cañal, de l’Institut Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet, que va participar en la darrera edició del programa BATX2LAB del PCB, és una dels 5 alumnes que han tret una nota de 9,90 en la selectivitat d’enguany.

Laia Marcos ha explicat que la seva nota final és d’un 13,96, això vol dir que podrà entrar a estudiar Medicina en la Universitat de Barcelona, la seva primera opció. Ja des de quart d’ESO la Laia havia manifestat la seva vocació per la ciència.

Segons explica, “participar en el programa BATX2LAB del Parc Científic va ser una gran experiència, sobretot el fet de poder estar en un laboratori real, treballar i veure com treballa el personal investigador i veure de prop cap a on va el món de la ciència”.

La Laia va realitzar la pràctica del seu Treball de Recerca sobre Implementació i calibratge de pròtesis robòtiques i biòniques de dit, al laboratori Smart nano-bio-devices de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), i la seva tutora va ser Maria Guix, investigadora postdoc.

Sobre el BATX2LAB

El programa BATX2LAB, que té com a objectiu fomentar vocacions científiques, està dintre del programa Recerca en Societat del PCB i acull estudiants de primer de batxillerat que hagin d’iniciar el seu Treball de Recerca. Els estudiants FAN la part pràctica del seu treball en els laboratoris del Parc tutoritzats pel personal investigador, que els assessora en el transcurs de l’elaboració del treball.

El programa va ser guardonat amb el premi Barcelona Innovació Educativa per l’Ajuntament de Barcelona.