Skip to main content
Sin categoría

Participa en l’iFest Countdown amb el repte del Parc Científic de Barcelona

By 2 de diciembre de 2020septiembre 7th, 2023No Comments

L’iFest, el festival de la disrupció, la ciència i la tecnologia per a joves, impulsat per Catalunya Emprèn, inicia la segona edició de l’iFest Countdown, un programa d´aprenentatge i innovació disruptiva, en el qual els players desenvoluparan prototips per donar resposta a reptes reals plantejats per diverses entitats, entre les què hi ha el Parc Científic de Barcelona. Cada equip haurà de defensar el seu projecte i competir amb la resta dels participants al Demo Day de l’iFest2021.

L’iFest Countdown proposa a joves de batxillerat, cicles formatius i universitaris un programa d’aprenentatge i mentoria, basat en els principis de l’emprenedoria i la disrupció en innovació. El mètode dissenyat s’estructura en 4 fases: Reformulació de problema; Generació d’idees; Prototipatge; i Comunicació.

Durant tot el programa es treballaran les tecnologies exponencials, com Internet of Things (IoT), nanotecnologia, intel·ligència artificial, robòtica i blockchain, entre d’altres, a fi que els players puguin aplicar-les als seus projectes. Els joves disposaran de mentores de diversos àmbits i sectors i també s’endinsaran en l’ecosistema emprenedor català de la mà d’alguns dels seus protagonistes: incubadores, acceleradores, spin-offs, startups, venture builders, inversors, universitats, centres de recerca, etc.

El repte del Parc Científic de Barcelona En el marc de l’iFest Countdown, el Parc Científic de Barcelona llança el repte “Com fomentar vocacions científiques entre els joves?”, adreçat a l’alumnat dels centres educatius d’arreu de Catalunya. La proposta constitueix en desenvolupar una activitat per fomentar vocacions científiques en secundària i batxillerat – que estigui dintre del currículum acadèmic– per dur-la a terme presencialment al PCB, o via on line.

Els objectius d’aquest repte són apropar l’alumnat de secundària a la investigació actual en ciències de la vida i la salut; fomentar la innovació en l’ensenyament de les ciències experimentals, i promoure la reflexió sobre els aspectes ètics, legals i socials relacionats per orientar als estudiants en la tria d’una carrera acadèmica i professional a l’àmbit STEM.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre els joves. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 6.000 persones cada any. El programa ha estat reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona (CIP) impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona.

< Més informació sobre el repte del PCB a l’iFest Countdown en aquest enllaç [+]