Skip to main content
Sin categoría

Comencen de manera presencial els tallers experimentals del programa Recerca en Societat

By 28 de septiembre de 2021septiembre 7th, 2023No Comments

Avui ha començat de manera presencial el cicle de tallers experimentals Descobreix la recerca! i Fes recerca! del programa Recerca en Societat. En aquesta edició es duran a terme 78 tallers en què participaran un total de 1.799 alumnes. 

De les 365 sol·licituds rebudes per part dels centres educatius d’arreu de Catalunya, 208 sol·licituds corresponen al cicle Descobreix la recerca!, adreçat als estudiants de cicle superior de primària, i 157 al Fes Recerca, destinada a la comunitat educativa d’ESO, Batxillerat i cicles formatius.

L’adjudicació del Parc ha estat de 34 tallers del cicle Descobreix la Recerca en què participaran 777 alumnes, i 44 tallers del cicle Fes Recerca per a 1.022 alumnes. Dintre d’aquesta participació, 98 alumnes de 3 escoles participen d’acord amb la reserva de places que el Parc adjudica a personal d’entitats de la Comunitat PCB que han demanat gaudir d’aquesta convocatòria.

El passat 15 de setembre es va realitzar el sorteig per assignar les places dels tallers. Es poden consultar les llistes definitives en aquest enllaç [+]

D’una altra banda, el Parc participa en el Programa de Gratuïtats de l’Ajuntament de Barcelona, reservant 120 places per a escoles d’alta complexitat que enguany s’han cobert amb les sol·licituds rebudes.

Descobreix la recerca! i Fes recerca! formen part del programa Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre el jovent. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 6000 persones cada any.

El programa compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació, i de l’Ajuntament de Barcelona. L’any 2016 va ser reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

» Notícia relacionada [+]