Skip to main content
Sin categoría

El Parc Científic de Barcelona participa en la Nit Europea de la Recerca a Catalunya

By 30 de septiembre de 2022septiembre 7th, 2023No Comments

Un centenar d’estudiants de tres centres educatius s’han apropat avui al Parc Científic de Barcelona per participar en el Matí de la Recerca 2022, una iniciativa desenvolupada en el marc de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya (#NitRecerCat). La Nit Europea de la Recerca és un projecte promogut per la Comissió Europea –dins del programa Marie Skłodowska-Curie Actions – amb l’objectiu d’apropar la recerca i la innovació i els seus protagonistes al públic de totes les edats d’una manera amena i participativa. L’esdeveniment se celebra, del 26 de setembre al 2 d’octubre, simultàniament en 300 ciutats de 26 països europeus.

En el marc d’aquesta iniciativa, el Parc Científic de Barcelona ha ofert, a més de 120  alumnes d’ESO i batxillerat, un total de quatre visites guiades per les seves instal·lacions a fi de conèixer com es fa un medicament de la mà dels investigadors i investigadores, en un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida. Tot seguit, també han visitat l’exposició Dones que van canviar el món, on han pogut reflexionar sobre el paper real de la dona a la ciència.

La jornada ha estat coordinada per l’Àrea de Difusió de la Ciència del Parc dins de Recerca en Societat, una iniciativa que el Parc Científic de Barcelona va engegar l’any 2003 per apropar la ciència a la ciutadania i fomentar les vocacions entre el jovent. Actualment, engloba més de 100 activitats en què participen prop de 5.000 persones cada any.

El programa compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació, i de l’Ajuntament de Barcelona. L’any 2016 va ser reconegut amb el Segell de Qualitat Educativa del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona, impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

La Nit Europea de la Recerca 

La Nit Europea de la Recerca (European Researchers’ Night) és una iniciativa promoguda des de l’any 2005 per la Comissió Europea –dins del programa Marie Skłodowska-Curie Actions- en col·laboració amb d’institucions públiques i privades. La seva finalitat és acostar els investigadors i investigadores al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació d’una manera amena i participativa.

L’esdeveniment se celebra simultàniament en 300 ciutats de 30 països europeus l’últim divendres del mes de setembre l’últim divendres de setembre de cada any. Gràcies a la seva popularitat (atreu més d’un milió de visitants arreu d’Europa), s’ha allargat durant els dies previs i el cap de setmana.

La Nit Europea de la Recerca a Catalunya (#NitRecerCat) té com a objectiu expandir la European Researchers’ Night arreu de les comarques de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. A més de tota la programació presencial, que inclou des de xerrades, tallers, fires i rutes guiades fins a activitats en instituts i escoles en el marc del “Matí de la recerca”, també s’oferirà una programació en línia al Canal de Youtube de la Nit de la Recerca, on el públic podrà trobar un gran nombre de microxerrades sobre temàtiques d’allò més diverses.