Skip to main content
Sin categoría

“Berta i la investigació biomèdica”, un conte de Novartis per a l’alumnat que visita el Parc

By 21 de febrero de 2023septiembre 7th, 2023No Comments

A través d’una col·laboració amb el Parc Científic de Barcelona, Novartis regala el conte “Berta y la investigació biomèdica” a estudiants de primària que participen en els tallers Descobreix la recerca en biomedicina! i Descobreix la recerca en nanociències! del programa Recerca en Societat del PCB.  Durant el curs 2022-2023 es repartiran uns 1.000 exemplars per donar a conèixer, a través d’aquesta història infantil, com funcionen els assajos clínics i la seva importància en la recerca.

L’autor del relat original és Joan Arbó, membre de l’equip d’Investigació Clínica de Novartis España que, convidat per l’escola del seu fill de P5 per explicar en què treballava, va elaborar el text; Novartis va apostar per publicar-lo, i així poder posar a disposició dels més petits un conte didàctic i proper, perquè puguin gaudir i aprendre què és la recerca científica de medicaments i tractaments per la salut.

En finalitzar la visita que fan estudiants i tutors pels espais del Parc Científic de Barcelona, i seguint el fil conductor dels tallers, al voltant de com es desenvolupen els medicaments -des de la recerca bàsica als primers assajos amb models animals- se’ls regala el conte a fi de donar-los a conèixer la darrera fase d’un fàrmac abans d’arribar al mercat: l’assaig clínic.

Descobreix la recerca! és un projecte adreçat a estudiants de cicle superior de primària per dur a terme experiments seguint el mètode científic i, alhora, ampliar coneixements de manera lúdica sobre conceptes elementals en dues àrees diferenciades: biomedicina i nanociències.

Aquesta activitat inclou una visita per les instal·lacions del Parc, on personal investigador els mostra el recorregut que fa un medicament abans que arribi a les persones en un laboratori de química, una sala de mosques i finalment, a través d’una presentació interactiva, on poden veure alguns dels estudis que s’estan duent a terme amb models animals en malalties com ara l’Alzheimer o el Parkinson, entre d’altres.

» Per accedir a la versió animada del conte o descarregar-ne la versió digital cliqueu el següent enllaç: Un cuento para finales felices | Novartis España [+]