Skip to main content
Sin categoría

Més de 2500 alumnes passaran pel PCB durant aquest curs a fer experiments emmarcats en projectes de recerca reals

By 6 de octubre de 2023octubre 30th, 2023No Comments

El Parc Científic de Barcelona dona el tret de sortida al curs 2023/24 amb els seus tallers, que permeten a l’alumnat treballar en petits grups amb instrumentació científica i seguint protocols experimentals reals. Enguany, han aplicat per a participar un total de 219 centres educatius de tot Catalunya i s’han pogut donar assignacions a 84 d’aquests.

Els tallers pretenen apropar el mètode científic a alumnat des de 5è de primària a 2on de Batxillerat i cicles formatius, realitzant experiments de diferents temàtiques de recerca a l’OpenLab, un laboratori ubicat al del Parc Científic de Barcelona i destinat a activitats de difusió de la ciència. Aquesta activitat, d’un durada aproximada de 2 h, està dinamitzada per personal investigador en actiu dels Centres de Recerca ubicats al Parc Científic de Barcelona, i acullen grups d’entre 25 i 36 alumnes per taller.

 

Els tallers de primària

Dissenyats  com a una primera aproximació a la recerca, l’alumnat visita les instal·lacions del Parc per descobrir com es fa un medicament i després fan experiments seguint el mètode científic centrats en el camp de la biomedicina o la nanociència.

 

Els tallers de secundària i cicles formatius

Dissenyats com a una primera oportunitat d’experimentar en un laboratori, l’alumnat participa en alguna de les etapes experimentals d’un projecte de recerca real de la mà del mateix personal investigador.

 

El programa RESSÒ (Recerca en Societat) del Parc Científic de Barcelona es va iniciar el 2002 i reflecteix el compromís del Parc Científic de Barcelona amb el foment de la cultura de la sostenibilitat impulsant l’ODS 4 ’Educació de Qualitat.

Durant els 21 anys d’existència, el programa ha evolucionat fins a arribar a l’organització d’unes 100 activitats anuals que permeten que més de 7.000 alumnes de Catalunya, cada any, puguin interaccionar amb la ciència per despertar la seva vocació científica i l’esperit crític. El programa també involucra a més de 15 centres de recerca, més de 100 investigadores i investigadors i altres entitats públiques i privades impulsores de la ciència a Catalunya focalitzant-se en l’alumnat de 10 a 18 anys.